Händelsen ska ha inträffat nära busshållplatsen "Logistikparken 1" vid 18-tiden i måndags och uppgifterna har spritts via lokala Facebookgrupper. Enligt vad kvinnan berättat för sin chef Andy Tran, som driver Kin Kitchenrestaurangerna i Eskilstuna, ska djuren som gick till attack ha slitit sönder hennes jacka. Hon har inte kommit till fysisk skada men blivit ordentligt omskakad.
– Hon skulle ha jobbat här i dag men är fortfarande skakad efter det som hände. Jag frågade henne om det verkligen var vargar som angrep henne och inte hundar och hon säger att det inte var hundar, säger Andy Tran och tillägger att han själv såg en varg i området för en månad sedan.
Under onsdagen var länsstyrelsens personal på plats.
– Det vi har kunnat konstatera är att det inte finns några spår av varg där sedan det senaste snöfallet. Däremot fanns det spår av bland annat hund vilket i sig inte är så konstigt. Vad kvinnan varit utsatt för törs jag inte spekulera i, säger Markus Södling, vilthandläggare på länsstyrelsen.
Att det finns vargar i regionen är ett faktum sedan flera år. Det så kallade Ärlareviret är ett av fyra bekräftade revir i Sörmland. Exakt hur många djur som ingår i Ärlareviret håller på att kartläggas.
– Inventeringen startade i oktober och den pågår fram till den 15 februari. Vi samlar spillning och spårar. När vi får kännedom om en vargiakttagelse tar vi det på största allvar, säger Staffan Claesson, rovdjursinventerare på Länsstyrelsen i Sörmland.
I somras dog revirets hane i samband med en trafikolycka.
– Sannolikt kommer det att komma in en ny hane. Om den rekryteras från egna led eller om det är någon som kommer utifrån får vi se. Vi är väldigt nyfikna på vad som ska hända.
Antalet djur i Ärlareviret beräknas bestå av 3-6 individer med reservation för om revirets hona har fått valpar i år.
Att förekomsten av varg väcker starka känslor är närmast en underdrift.
– Det tycks som att man antingen fascineras av djuren eller uttrycker oro. Generellt sett finns det ingen anledning att vara rädd för varg. Och sannolikt är det så att de vargar vi har i Sörmland träffar på människor varje dag, utan att ge sig till känna.
Vad ska man göra om man stöter på en varg?
– Man ska vända sig om, göra sig hörd och gå därifrån.
I Ärla träffar tidningen Kristina Norberg som är ute på hundpromenad. Hon vittnar om att vargfrågan diskuteras flitigt i samhället och att det finns en utbredd oro bland många Ärlabor, inte minst bland djurägare. Och oron har eskalerat under det senaste året.
– Själv är jag fodervärd åt andra hundägare och jag har ingen egen hund. Men visst kan även jag känna en oro. Spår av varg har setts vid cykelbanan och vid vattentornet. Jag ska ut på en springtur senare i dag och jag funderar allvarligt på om jag ska hålla mig till gärdena i stället för att springa i skogen som jag brukar, säger hon.
En annan Ärlabo, som önskar vara anonym och som jagar regelbundet i trakten, berättar att förekomsten av varg blivit alltmer påtaglig på senare år.
– Vi var ute i skogarna i närheten av Rinkesta häromdagen och såg flera spår efter varg. Vi påträffade också resterna av ett rivet rådjur, som med all sannolikhet blivit offer för just varg.
Han säger att rovdjuret ännu inte varit synligt i centrala Ärla men att de tar sig allt närmre civilisationen.
– 500 meter utanför tätorten ser man ofta spår. En kilometer utanför Ärla är förekomsten ännu tydligare. De här är något som påverkar hela samhället.