Det var i fredags kväll som en fest för ungdomar i Stenby, Eskilstuna, slutade med att flera av festdeltagarna kollapsade. En av dessa var Laura Greens dotter.
– En vän till min dotter körde hem henne i sin mopedbil och ringde mig och sa att jag skulle komma ut och hjälpa henne in för att hon var lite full. När jag kom ner såg jag att det var riktigt illa och jag ringde ambulansen direkt, säger Laura Green.
Dottern var medvetslös, hade lågt blodtryck och andningssvårigheter. På sjukhuset fick hon syrgas och genomgick en hjärnröntgen.
– Det kom skum från munnen och hon hade bulor i huvudet för att hon hade ramlat. Hennes blod var surt så hon var tvungen att få socker. Hon hade jätteallvarliga symptom, säger Laura Green.
Trots att dottern hade en promillehalt på 2,2 i blodet så luktade hon knappt alkohol, något som både Laura Green och ambulanspersonalen reagerade på.
– Om man har druckit extremt mycket så stinker man alkohol så ambulanspersonalen sa att hon måste ha fått i sig något annat, säger Laura Green.
Klockan åtta på lördagsmorgonen vaknade dottern. Hon kommer ihåg hur hon drack två plastmuggar med alkohol blandat med cola, sedan minns hon inte mer. Laura Green har pratat mycket med sin dotter tidigare om alkohol och känner sig trygg i att hon är ärlig och berättar som det är.
– Jag vet att det finns unga killar i både Strängnäs och Eskilstuna som säljer fulsprit till ungdomar. Det sker via sociala medier, Snapchat och Instagram, säger Laura Green.
En annan flicka som var på samma fest var inne på akuten samtidigt som Laura Greens dotter. Hon har dessutom fått uppgifter om att minst två flickor till från festen fått söka akut vård.
– Enligt anhöriga till den andra flickan som var på sjukhuset så ska det ha legat unga tjejer däckade överallt på festen, säger Laura Green.
Festen var avsedd för några få och de flesta var mellan 14 och 16 år. Festen urartade dock när objudna personer kom dit. Den pågick bara i två timmar innan den avbröts.
På torsdagen hittade en av vårdnadshavarna till personen som hade festen tomma spritflaskor som gömts bakom en buske i närheten. Flaskorna som misstänks ha innehållit "fulspriten" pryds av en logga tillhörande ett ukrainskt spritmärke.
– Jag ska hämta flaskorna och lämna in dem till polisen för analys, säger Laura Green.
Hon är lättad över att hennes dotter har återhämtat sig, men Laura Green är angelägen om att fler tonårsföräldrar får upp ögonen för den farliga alkoholen.
– Jag är orolig för andra barn och det är viktigt att få ut att det cirkulerar sprit där ute som kan vara livsfarlig, säger Laura Green och fortsätter:
– Man måste prata med sina barn, men jag tror även att skolorna måste ta upp det här. Det är inte alltid som barn lyssnar på sina föräldrar.
Polisen har, på olika håll i landet, vid upprepade tillfällen de senaste åren varnat för farorna med "fulspriten" och TT rapporterade tidigare i år om det utbredda problemet med lagning av sprit via sociala medier.
Spriten kommer ofta från Baltikum och Polen med autentiska etiketter och det finns ingen garanti för att det är säkert att dricka. Förra vintern fick två 14-åriga flickor i Södertälje föras till sjukhus med hjärtstillestånd och synrubbningar efter att de druckit sprit som sannolikt innehöll metanol.