Skandinavisk restaurang öppnar på Rademachergatan

Snart blir Eskilstuna en restaurang rikare. På Rademachergatan kan man senare i höst bli serverad skandinavisk mat. Bakom satsningen står Levent Saglam och hans 20-årige son Mehmet-Kan. "Målet är att försöka erbjuda och lyfta fram något enkelt, stilrent och gott", säger Levent Saglam.

Levent Saglam utanför lokalen där Picasso Of Scandinavia snart ska öppna.

Levent Saglam utanför lokalen där Picasso Of Scandinavia snart ska öppna.

Foto: Veronica Karlsson

Eskilstuna2022-10-08 17:53

Levent Saglam har tidigare verkat i lokalen på Rademachergatan. Då drev han Picasso gastropub som sedan lades ned och såldes 2018. Nu är han tillbaka i samma lokal som han tidigare drivit restaurang i men med ett nytt koncept under namnet Picasso of Scandinavia.

– Det är influenser från det skandinaviska köket. Det är inte husmanskost, utan smårätter som till exempel danskt smörrebröd, mycket plock och sådana saker, säger Levent Saglam och fortsätter:

– Inriktningen med smårätterna tror jag har man sett förbi i restaurangvärlden, framförallt i de här trakterna. Målet är att försöka erbjuda och lyfta fram något enkelt, stilrent och gott.

Bakom satsningen står även hans 20-årige son Mehmet-Kan. Han är nu klar med sin kockutbildning i Köping och hade en dröm om att gå i sin pappas fotspår.

– Jag var ute efter en lokal till min son egentligen, jag har redan två andra ställen, en matstuga på Gillbergavägen och en sjökrog på Malmön ut mot Köping. När grabben blev klar i skolan fick han en fast tjänst men tackade nej för han ville ha något eget. Då frågade han mig och frugan om vi ville vara med och stötta, vad säger man då? Det blev ett ja.

Var det ett självklart ja?

– Med tanke på vad vi redan har och håller på med så var det klart att det fanns tveksamheter kring hur vi skulle hinna med. Inte om det kommer att fungera eller inte utan mer hur vi löser det rent praktiskt.

undefined
Bakom satsningen ligger Levent Saglam tillsammans med sin son.

Nu ser Levent fram emot att driva något tillsammans med sin son.

– Han är född i det här, jag har varit egen sedan 89. Han har jobbat stenhårt med oss, framförallt på sjökrogen, så han har verkligen blivit skolad. Vi har en väldigt bra relation i familjen där alla hjälps åt. Ofta har det varit så att jag och frugan har varit i köket och så har han växt in i rollen, säger han.

Renoveringen av lokalen är i full gång och förhoppningen är att kunna öppna i slutet av november.

– Målet är att det ska vara en avslappnad miljö där man ska kunna konversera. Man ska kunna komma hit efter jobbet, ta ett glas vin eller öl, ta något litet att äta och sedan gå vidare eller stanna för resten av kvällen. Enkelt, stilrent och städat, avslutar Levent Saglam.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!