– Caparo Steel är en leverantör till Volvo CE och vi hanterar situationen på ett normalt sätt genom att analysera hur detta påverkar vår produktion och ser över vilka alternativa leverantörer vi har till dessa komponenter, säger Anne Bast, kommunikationschef för Volvo CE i Eskilstuna.
Brittiska Caparo, som bland annat tillverkar komponenter till fordonsindustrin, är en av de koncerner som har drabbats hårdast av den europeiska stålkrisen. Den 19 oktober ansökte Caparo om konkursskydd och revisionsföretaget PwC utsågs till administratör. 1 800 personer som arbetar inom Caparo riskerar att förlora sina jobb.
Flera bolag har drabbats av stålkrisen. Finska Outokumpu rapporterade förra torsdagen att förlusten under det tredje kvartalet ökade till 67 miljoner euro jämfört med 25 miljoner euro under det andra kvartalet. Den 26 oktober fick vd Mika Seitovirta sparken.
Tidigare har Tata Steel flaggat för att skära ner personalstyrkan med över 1 000 anställda i Scunthorpe i Storbritannien. 1 700 jobb försvann när stålbolaget SSI nyligen stängde sin anläggning i brittiska Redcar.
EU:s stålindustri har protesterat mot oschyst konkurrens från Kina som anklagas för att dumpa sin stora överkapacitet på olika håll i världen, inte minst i Europa. I måndags kom EU-ländernas näringsministrar överens om ett antal åtgärder för att stötta unionens krisdrabbade stålindustri.
För Caparo kommer åtgärderna dock för sent. I söndags tog händelseutvecklingen en tragisk vändning då företagets vd Angad Paul föll till sin död från sin lyxiga takvåning i London. Enligt polisen finns det inga misstankar om brott.
Den 45-årige Angad Paul var en internationell näringslivsprofil som tog över vd-posten efter sin far 1996. Angad Paul var inblandad i ett antal affärsprojekt. Han var bland annat producent för succéfilmer som Lock, Stock and Two Smoking Barrels och Snatch. Han låg också bakom superbilen Caparo T1 som vid lanseringen 2006 var den första gatlegala produktionsbilen att nå drömgränsen på en hästkraft per kilo.
Angad Paul gifte sig 2005 med advokaten Michelle Bonn och fick två barn med henne.
Angad Pauls far, Lord Swrai Paul, kommer ursprungligen från Indien. Han flyttade till Storbritannien för att hans dotter skulle kunna få sjukhusvård för sin leukemi. Ett år efter dotterns död grundade han 1968 företaget Caparo med hjälp av ett lån på 5 000 pund. Familjeföretaget har sedan dess vuxit till en omsättning på flera miljarder kronor.
Lord Paul är en av Storbritanniens rikaste män. Han bor tillsammans med sin släkt i en fastighet i den exklusiva Londonstadsdelen Marylebone. På åttonde våningen ligger sonen Angad Pauls bostad från vilken han i söndags föll till sin död.