Det såg nästan för bra ut för att vara sant. Tv-kanalen Sjuan gick ut och efterlyste medverkande till tävlingen "Hela Sverige bakar - junior".
Självklart skulle Lucas Sergelius i alla fall försöka komma med till en audition.
Han var en av flera hundra som sökte, han var en av de trettio som efter en telefonintervju fick komma till den sista gallringen och han var en av de nio som efter samtal med både en psykolog och en jurymedlem togs ut till final.
– Det var lite spännande där innan jag fick beskedet att jag var med. Det dröjde en dag innan jag fick reda på det...
Lucas är lugn och samlad. Han vet vad han får säga och vad han absolut inte får berätta, och blir han det minsta fundersam på om det är okej eller inte så passar han hellre en gång för mycket än tvärtom.
Alltsammans spelades in på Taxinge slott i somras och alla de rätta programledarna var med.
– Det var precis som med riktiga "Hela Sverige bakar".
Lucas fick chansen att skapa sin berömda kuddtårta som kanske kan bli något att lansera lite längre fram.
Målet är att bli stjärnkonditor i framtiden. Gärna en i nivå med Roy Fares, som också är en vän av riktig choklad.
Skulle det inte bära sig så kan Lucas tänka sig en annan karriär också.
– Jag har väl egentligen två mål, säger han. Antingen bli en populär konditor eller också skådis. Eller varför inte en tv-konditor.
Det sistnämnda skulle förena det bästa av två världar och Lucas kliver gärna in i samma bransch som hans favoritskådespelare G. Hannelius.
Han är mer tveksam till att satsa på mer regelrätt matlagning.
– Det är inte så kul, säger han. Även om du får till en snygg maträtt så är den ändå aldrig snyggare än ett fult bakverk.
Hur ställer du dig till bullbakning då?
– Tja, det går väl. Men det är så mycket tid som bara går åt till att invänta jäsningen.
– Nej, stora tårtor, choklad eller glass är favoriterna.