”Vad ska vi äta i kväll?” – möjligtvis den vanligaste frågan som ställs en vardag i Sverige.
Efter jobb, skola, dagis och träning sätter arbete nummer två igång, att planera dagens mat. Och det gäller att hålla deadline på projekt middag. Annars utbryter kaos och tårar.
För två år sedan startade Kicki Theander företaget Middagsfrid. Affärsidé: att underlätta för människor som har ambitionen att äta gott och nyttigt.
– Många saknar tid och kunskap. Hyllorna är fulla av kokböcker, kylskåpen är fulla av mat. Ibland undrar jag vad en del gjorde på hemkunskapen…
Prenumeration
Middagsfrid planerar fyra middagar i veckan, levererar ingredienserna som krävs plus recept.
Kunderna prenumererar på tjänsten som tidigare funnits i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. Den tredje augusti kommer Middagsfrid till Eskilstuna.
Den som är kund hos företaget får vid varje leverans byggdelarna till en kötträtt, en fiskrätt, en fågelrätt och en vegetarisk rätt.
Läs hela artikeln i måndagens papperstidning