Matintresset jäser hos småbagarna i landet

Stort intresse för små bagerier när organisationen Eldrimner från Jämtland gästade Sörmland

Eskilstuna2011-06-21 20:07

Att baka Italienska skorpor på Svenska är Bakeriets sätt att tillföra det småskaliga bagerihantverket nya smakupplevelser.

I tisdags besöktes det lilla bageriet av 14 personer från Jämtland och Norge som alla har ett stort matintresse.

Anette Kruse som driver Bakeriet gillar den här typen av inspirationsutbyte och hälsade gästerna välkomna till studiebesöket.

- Några av besökarna står i stargroparna att starta eget bageri och några har annan matanknuten verksamhet, säger projektledaren Anna Berglund från organisationen Eldrimner.

Nästa stopp under tisdagens rundvandring blev surdegsbageriet i Stallarholmen.

Där fick gruppen testa att baka eget surdegsbröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!