På nyårsdagen äter Eskilstunabor pizza, det vet Milad Darchini som arbetat på American pizza today sedan 2012.
– Tidigare år har vi förberett oss men de senaste två åren har vi förberett oss riktigt rejält så att vi hellre har för mycket än för lite, säger han samtidigt som han slicar en stor kebabpizza.
Hela nyårsaftonen gick till att förbereda så mycket som möjligt.
– Vi gjorde en massa deg, vi har aldrig någonsin gjort så mycket som inför nyårsdagen i år, säger Milad och skrattar innan han fortsätter:
– Vi hade i god tid beställt hem massor av kartonger och köpt in extra av allt inför denna dag.
Hans bror Danial Darchini var på plats efter klockan 8 på nyårsdagens morgon för att göra i ordning det sista innan rusningen började.
– En kvart innan vi skulle öppna började folk köa utanför berättade brorsan. Jag kom hit först 15 och arbetade till stängning och det var full rulle hela dagen, säger Milad.
Hans pappa Mahmoud Darchini öppnade American pizza today 1996 och aldrig förr har de sålt så många pizzor som i år.
– Vi sålde 1 000 plus plus plus pizzor av alla möjliga storlekar. Det är rekord. Vissa pizzor är för 3-4 personer så det var många som åt pizza från oss på nyårsdagen.
Milad förklarar att fredagar annars är den dag de gör flest pizzor på.
– Det blir nog 500-600 pizzor en tuff fredag. På nyårsdagen brukar vi ha 800-900 men i år var det helt galet.
De hade dagen innan förberett 300 lådor såser av tre olika slag och cirka 400 lådor pizzasallad.
– Jag stod fast vid toppingbänken och gjorde säkert 700 pizzor på nyårsdagen. Brorsan älskar att slica pizza så han fick göra det precis hela dagen, haha.
Milad berättar att cirka 40 procent av pizzorna som såldes på nyårsdagen var kebabpizza.
– Det är den klara favoriten hos oss, utan konkurrens.
Är du helt slut nu?
– Nej faktiskt inte, det känns som vanligt. Tack vare att vi var väl förberedda och hade riktigt kul på jobbet på nyårsdagen så känns det bra.
Var det full fart hela nyårsnatten innan den stora pizzadagen?
– Nej, nyårsafton blir lugnare nu för tiden. Man har lärt sig av tidigare misstag när man ska jobba hårt hela dagen efter, haha.