Misstanken: Maken lät körkortslösa frun köra bilen

Kvinnan saknade körkort, men hennes man lät henne köra ändå. Bilfärden slutade med en krock med en parkbänk i Eskilstuna. Nu åtalas både kvinnan och hennes man.

En kvinna var ute och körde bil och krockade med en parkbänk. Nu åtalas både kvinnan och hennes make. (Bilden inte tagen i den park där olyckan ska ha skett).

En kvinna var ute och körde bil och krockade med en parkbänk. Nu åtalas både kvinnan och hennes make. (Bilden inte tagen i den park där olyckan ska ha skett).

Foto: Mark Baker

Eskilstuna2020-11-15 18:02

Det var den 18 augusti som händelsen ägde rum. Platsen: Ådalsvägen i Eskilstuna.

Både kvinnan och mannen nekar till anklagelserna som åklagaren nu riktar mot dem. Kvinnan åtalas för vårdslöshet i trafik och olovlig körning, medan hennes man åtalas för brottet tillåtande av olovlig körning.

Paret som är 40-årsåldern bor inte så långt i från den plats där händelsen ska ha utspelat sig.

Av någon anledning ska kvinnan ha kört bilen genom en park och där ha krockat med en parkbänk. Enligt åklagaren har hon orsakat trafikolyckan och den trafikfarliga situationen genom att ta en medveten risk eller genom att allvarligt brista i uppmärksamhet och försiktighet.

Eftersom kvinnan saknade körkort och inte hade rätt att köra bil åtalas hon också för olovlig körning.

Hennes make är också skyldig till brott påstår åklagaren. Detta eftersom han misstänks ha tillåtit sin körkortslösa fru att köra bilen trots att hon inte hade rätt till det.

Både frun och maken som har hörts av polisen, nekar till anklagelserna.

Det blir nu Eskilstuna tingsrätt som ska avgöra om de har gjort sig skyldiga till brott eller inte.

Åklagaren har i sin stämningsansökan redovisat en del bevisning.

Flera vittnen finns som ska ha sett att kvinnan satt bakom ratten på bilen och körde den i parken.

Det finns också fotografier som enligt åklagaren ska bevisa körningen i parken, krocken med parkbänken, signalement på kvinnan och att bilen hade manuell växellåda.

Karta: Ådalsvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!