Det började med att ett gäng utländska takarbetare knackade på villadörren och slutade med att 81-åriga Ingegerd var 6,7 miljoner kronor fattigare.
300 000 kronor av Ingegerds pengar har betalats till en yrkesverksam mellanstadielärare i Eskilstuna.
Efter år av manipulation och hets av fysiska personer som "skådespelat", bland annat en engelsk polis, var Ingegerds tillgångar slut och huset belånat med ett par miljoner kronor.
Ingegerd som blev utsatt för ett så kallat "socialt bedrägeri" är en i raden av vanliga människor som allt oftare blir offer för utstuderade bedrägerier.
81-åringen historia inleddes med att ambulerande hantverkare tjatade till sig ett mindre takjobb på hennes och makens hus i ett grannlän.
– För att bli av med dem föll vi till föga, när de hade spolat taket såg det bedrövligt ut och de sa då att de kunde måla, men de använde inte rätt färg. Sedan fortsatte det och fortsatte. De hittade murken läkt och tog ner takpannor och krävde betalning för att sätta tillbaka dem. De ville bara ha mer pengar hela tiden, berättade Ingegerd långt senare för polisen.
Tony, en företrädare för firman som hade betalats svart, återkom till huset. Firman hade blivit legitim och paret var tvungna att betala skatt, sa de.
– Vi betalade för att bli av honom, berättar kvinnan.
Då hade paret betalat 340 000 kronor men det var bara början.
En tid senare dök en engelsktalande man upp vid huset. Han hade svart skinnjacka, visade upp en polislegitimation och förklarade att takfirman hade åkt fast, och att en stor rättegång väntade i London.
Ett 20-tal brottsoffer i Sverige, bland annat paret, kunde räkna med skadestånd. En lite detalj bara, eftersom de själva hade möjliggjort takläggarnas kriminalitet genom att betala svarta pengar, skulle de behöva betala böter. 15 procent av den summa de själva betalat för arbetet, som för övrigt var av mycket dålig kvalité.
– Men sedan skulle jag betala 50 procent av de 340 000 jag hade betalat till takläggarna. Jag ville inte det men han hotade då att rättegången inte skulle bli av. Jag hade pengar efter min man som hade gått bort. Jag gick in på banken och betalade de så kallade böterna, och så började det hela.
För bedragarna var fortfarande inte nöjda.
Den rättsliga prövningen i London kantades av fördröjningar. Brexit ställde till det, åklagaren blev hjärtsjuk, domaren fick covid, någon utsattes för en hackerattack...
Och ständigt var det nya kostnader som tillkom och behövde betalas.
– Hela tiden höll de på med små saker. Jag litade på dem. Jag gick på allt detta, berättar hon i förhör.
Ingegerd som är målsägare i åtalet mot lågstadieläraren i Eskilstuna har ersättningsanspråk på totalt 6,7 miljoner kronor.
Av kvinnan i Eskilstuna kan hon hoppas få tillbaka 300 000 kronor.
Läraren som förnekar misstankarna om grovt penningtvättsbrott hävdar att "Ingegerds pengar" kommer från en markförsäljning. Summan användes för att köpa en mindre affärsrörelse.
Hon anser sig inte vara betalningsskyldig för de 300 000 kronor hon hanterat.
"Absolut inte", sa hon i förhör.
För Ingegerd väntar ett liv som skuldsatt pensionär. Huset ska hon sälja.
– Det är jobbigt att vara i huset efter det som har hänt. Jag har blivit mer och mer deprimerad, jag har fått hjärtklappning, gått i ner i vikt, ångest och svårt att sova. Att berätta för mina barn var det svåraste jag har gjort någon gång, att jag har slarvat bort alla tillgångar.
Ingegerd är inte kvinnans riktiga namn.