I tre år har de tre bröderna Mansour drivit Mocca Deli på Nybrogatan i Eskilstuna. Det framgångsrika konceptet har beskrivits som ett hybridcafé, en blandning av café och restaurang.
Redan i december förra året kunde tidningen berätta om brödernas expansionsplaner som på sikt innefattar etableringar av konceptet på max 30 olika platser i landet. Och nu är den första etableringen klar. Häromdagen skrev Tony Mansour under ett tioårigt hyresavtal med fastighetsägaren Agora om en lokal i affärskomplexet Kompassen i centrala Örebro.
‒Efter tre fantastiska år är vi redo för en fortsatt utveckling och vi ser Örebro som det självklara valet för vår expansion. Här finns en levande stadskärna och det verkar råda en otroligt positiv anda överallt, säger Tony Mansour.
Restaurangen kommer att byggas upp i en lokal mitt på Stortorget i Örebro.
‒Det är ett fantastiskt fint läge, det bästa i Örebro utan tvekan. Och vi är stolta över att Agora valt oss som hyresgäster. Jag är övertygad om att Mocca Deli kommer att fylla sin plats i Örebros utbud, säger han.
Fastighetsbolaget Agora tror mycket på sin nya hyresgäst.
‒De har ett mycket attraktivt cafékoncept som kommer att bidra till att fastighetens fokus på mat och upplevelser förstärks ytterligare, säger Kicki Jäger, centrumchef på Agora.
Ombyggnaden av lokalen i Örebro kommer att påbörjas tämligen omgående och planerad öppning är satt till våren 2018. Den kommer att drivas av bröderna Mansour med en lokal platschef.
Nästa steg i Mocca Delis expansion blir i Västerås.
‒Det kommer att öppna någon gång nästa sommar. Vi ligger i förhandlingar med en hyresvärd men jag kan tyvärr inte avslöja vilken lokal det handlar om, säger Tony Mansour.