"Arbogakvinnan" ber Joakim Lundell om hjälp

Livstidsdömda Johanna Möller ber Joakim Lundell om hjälp inifrån fängelset. "Vi skulle vilja göra film eller serie om allt vi gått igenom", skriver Möller i ett brev till influencern.

"Detta oväntade brev gav mig rejält med gåshud, och inte på ett positivt sätt", skriver influencern Joakim Lundell på Instagram.

"Detta oväntade brev gav mig rejält med gåshud, och inte på ett positivt sätt", skriver influencern Joakim Lundell på Instagram.

Foto: TT

Eskilstuna2023-09-18 16:55

Det är Joakim Lundell själv som berättar om brevet via sin Instagram.

– Detta oväntade brev gav mig rejält med gåshud, och inte på ett positivt sätt, skriver Lundell i sin story i appen.

Filmen visar ett brev adresserat till Lundell med avsändaren Johanna Möller och kvinnofängelset i Ystads postadress.

– För er som inte vet är alltså Johanna Möller mer känd som Arbogakvinnan, och dömd för ett av Sveriges mest uppmärksammade mord, fortsätter Lundell.

Enligt Lundell är syftet med brevet att få honom att göra en film av Möllers liv med budskapet att hon är oskyldigt dömd, något som han inte är särskilt sugen på.

– Jag kommer absolut inte göra en långfilm baserat på Johanna Möllers liv eller involvera mig vidare i detta, skriver han.

48-åriga Johanna Möller, tidigare bosatt i Eskilstuna, dömdes 2017 i Västmanlands tingsrätt till livstids fängelse för anstiftan till mord på sin far och mordförsök på sin mor, samt mord på sin make. Hennes pojkvän Mohammad Rajabi dömdes samtidigt till 14 års fängelse för mordet och mordförsöket. Johanna Möller frikändes senare från mordet på maken i hovrätten som i övrigt fastställde tingsrättsdomen och straffet.

Brotten har kallats "sommarstugemorden" eftersom de utfördes vid Möllers föräldrars sommarstuga utanför Arboga. Den mediala uppmärksamheten kring Johanna Möller har varit stor och polisens utredning av morden har också fått kritik för att ha varit slarvigt utförd.

Tidningen har utan framgång sökt Joakim Lundell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!