T.rassens nya koncept – drinkar i mängder

T.rassen är tillbaka – i ny tappning. Tidningen har träffat gänget som driver den populära krogen under sommaren. "Vi har gjort det vi tycker är kul och det tror jag har uppskattats", säger Andreas Wång.

Calle Ryman, Dragan Matanovic Andreas Wång och Amanda Matanovic ser till T.rassen snurrar på nytt.

Calle Ryman, Dragan Matanovic Andreas Wång och Amanda Matanovic ser till T.rassen snurrar på nytt.

Foto: Joakim Serrander

Eskilstuna2024-07-13 18:55

I början på juni stod det klart att T.rassen på söder öppnar igen. Under sommaren håller syskonen Amanda och Dragan Matanovic tillsammans med Andreas Wång, Calle Ryman och Simon Hildebrand ställningarna på den omtyckta sommarkrogen intill Eskilstunaån. 

Ett gäng som består utav hälften Eskilstunabor och hälften Västmanlänningar. 

undefined
Calle Ryman, Dragan Matanovic Andreas Wång och Amanda Matanovic ser till T.rassen snurrar på nytt.

– Vi smygöppnade för ungefär en månad sedan och har därefter ödmjukt testat oss fram för att hitta vår nisch, vilket har varit väldigt kul. I och med att vi inte har något specifikt koncept som vi följer har vi kunnat vara ganska flexibla och gått vår egna väg. Vi har gjort det vi tycker är kul och det tror jag har uppskattats, säger Andreas Wång. 

undefined
Det märks att Andreas Wång trivs bakom bardisken. Här meckas en svalkande mojito till en av gästerna.

Hur har responsen varit? 

– Den har varit jättebra, gästerna som har kommit har varit väldigt nöjda och vi har haft en väldigt ödmjuk atmosfär där vi har varit lyhörda och lyssnat mycket på våra gäster. Vädret har inte riktigt varit på vår sida, men trots det har responsen varit jättefin. Framförallt responsen på maten har varit väldigt bra. 

Berätta mer om menyn ...

– Ja, för att positionera oss här på söder så kör vi lättare mat med fokus på miljön runtomkring. Vi kör en ganska enkel streetfoodmeny med en viss touch av balkanmat, främst för att Amanda och Dragan är från Kroatien. Vi erbjuder halloumiburgare, pinzapizzor, pizzaslicear och cevapčići samt pljeskavica, som är två balkanrätter. 

undefined
Uteserveringen har både kvällssol och sjöglimt.

Andreas Wång, Dragan Matanovic och Calle Ryman har alla tidigare jobbat inom restaurang, framförallt inom bar. En erfarenhet som de nu bringar nytta utav. 

– I och med att det är ett sommarställe så har vi valt att fokusera på just drinkar, framförallt cocktails. Vi har skapat en meny som vi själva kan lattja med, där klassiska drinkar får en modern touch. Något som blir väldigt roligt för både oss och våra gäster, säger Andreas Wång.

undefined
Mojitos är T.rassens melodi. De har en uppsjö av varianter – för alla smaker och tillfällen.

Under fredagen körde gänget Mojito-kväll där det bjöds på tio olika sorters mojitos. Bland annat hallon, jordgubb och melon-mojito. 

– Vi vill försöka få till ett ställe dit folk kan komma och dricka schyssta drinkar i en skön stämning. Nu hoppas vi på att solen fortsätter att skina resten av sommaren, säger Calle Ryman. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!