Göran Pettersson, ägare till bland annat Vilsta Sporthotell och Best western plaza hotel i Eskilstuna, har registrerat Restaurang och event group Eskilstuna AB som bolag.
– Jag och min son André Pettersson har köpt Biff och grill för att rädda nöjesmetropolen i Eskilstuna, säger Göran Pettersson och tillägger:
– Vi startar upp i helt ny regi och det här har inget att göra med mina övriga verksamheter, det är ett helt fristående bolag.
Verksamheten är just nu fryst i och med konkursen men han är helt säker på vad han ska göra med Biff och grill när de kan öppna.
– Vi öppnar när coronarestriktionerna om alkoholservering till 22.00 släpper, nu är det även nere i 20.00. Nu är det satt till den 28 februari och om regeringen inte fortsätter med restriktionerna efter det så räknar jag med att slå upp dörrarna till stadens nöjesmetropol första veckan i mars.
Han förklarar att 90 procent av gästerna på Biff och grill, som består av Biff grill och bar samt Gränden, först anländer förrän vid 22-tiden på kvällarna och att det inte finns någon mening att öppna innan nuvarande restriktioner är släppta.
– Jag har köpt inkråmet, hyresavtal och varumärket. Vi tittar nu på att kunna återanställa personal och så också. Jag känner att jag måste rädda nöjesmetropolen i Eskilstuna. Hela staden skulle bli ganska tråkig utan Biff och grill, det finns inget liknande här.
Han förklarar att innan restriktionerna om förbud mot alkoholservering efter klockan 22.00 slog till hade de mellan 300 och 350 gäster i lokalerna på kvällarna.
– Sen blev verksamheten stendöd när restriktionerna kom. Det är nog tyvärr många som kommer att gå samma öde till mötes med de regler som finns nu. När 20.00 slog till tog det död på nästan allt, vid 22 kunde man i alla fall få in en sittning på restaurangen.
– Nattklubb- och trubadurverksamhet går inte att bedriva alls under dessa förutsättningar, det är som att de har satt ett näringsförbud mot hela vår bransch.
Han hoppas att coronapandemin har peakat och med nya siffror som visar att antalet insjuknade minskar så ökar sannolikheten att restriktionerna kan hävas den 28 februari.
– Det har faktiskt kommit lite positiva besked nu i dagarna, tidigare har det bara blivit värre och värre. Min son André blir min högra hand i denna satsning. Han kommer att dra det stora lasset men jag ska även ha en platschef som han ska samarbeta med.
De ska fortsätta att satsa på konserter, trubadurer och underhållning och dela upp verksamheten i två åldersgrupper.
– Biff grill och bar med en inriktning mot äldre publik med artister som de gillar. Gränden bli en klubb för ungdomar med musik och dans. Man kommer att märka skillnaden mot hur det har varit tidigare.
Men han är fortfarande orolig för att restriktionerna om alkoholservering inte kommer att släppa som planerat.
– Myndigheterna har ingen framförhållning alls vilket är oroande. Vi ska följa alla regler som gäller, men regeringen kan bara gå in och förändra allt över en natt. Det är väldigt nonchalant mot oss inom restaurangbranschen. Man blir rent ut sagt arg, och det är milt uttryckt. De har en total oförståelse för branschen, här måste man ha framförhållning.
Vad händer när restriktionerna släpper?
– Det finns ett uppdämt behov, folk vill komma ut igen och när det släpper kommer vi att finnas där, avslutar Göran Pettersson.