Klockan har precis slagit 17 på måndagseftermiddagen och de två bokade simbanorna på Munktellbadet fylls nu av personer med polisdrömmar. Under parollen "Simträna med polisen" ska nu simtestet som krävs för att kunna söka till polisutbildningen genomföras.
– Jag ska bara göra simtestet, sen ska jag boka prövningen i slutet av mars, säger Tyyne Hanhela, 21, som är en av deltagarna.
Nu väntar 150 meter bröstsim, 25 meter ryggsim utan armtag och slutligen att hämta en docka från en och en halv meters djup och bogsera den med dockans ansikte ovanför vattenytan. Samtliga moment ska genomföras inom tio minuter, utan uppehåll.
Tyyne Hanhela har förberett sig på testet.
– Jag var här i lördags och gjorde ett inofficiellt simtest utan livräddningsdocka och jag hade gott om tid över så jag tror inte att det borde vara några problem.
Men så har också drömmarna och planerna på att bli polis funnits där. Länge.
– Jag har väl tjatat om att bli polis sedan jag var fem-sex år gammal. Och nu är det på gång.
Deltagarna radar upp sig och får sina instruktioner från polisen på plats. Det inledande bröstsimmet får ta max sex minuter. De ger sig iväg.
– Jag vill bli polis, speciellt nu när den nya, funktionsinriktade utbildningen kommer. Det behövs fler poliser och särskilt i inre tjänst, säger Viktoria Kalaba, 24, och fortsätter:
– Jag pluggar kriminologi nu så det passar perfekt.
Den funktionsinriktade utbildningen är en ny, alternativ väg in i polisyrket och riktar sig till den som har en akademisk utbildning i exempelvis it, juridik, sociologi, ekonomi eller just kriminologi. Framtiden inom myndigheten innebär då arbete som exempelvis forensiker, utredare eller kriminaltekniker.
Men även akademikerna ska uppfylla kraven som ställs på den som vill söka den ordinarie utbildningen. Och där är simtestet en del.
Av de tio som sökt sig till simhallen denna kväll är det åtta som lyckas bli godkända på testet. Det som visade sig bli utslagsgivande är livräddningen av dockan. Men för Tyyne Hanhela och Viktoria Kalaba vållade testets tre moment inga större svårigheter och båda två får sina intyg i handen i slutet. Dessa kan de sedan visa upp för Plikt- och prövningsverket.
– Nu är jag ett steg närmare att bli polis, säger Tyyne Hanhela.