Eskilstuna får ännu fler paketskåp

Paketskåpsföretagen Budbee, Instabox och Iboxen tar alla emot paket som ska returneras. Nu börjar även paketjätten i Sverige med detta, samtidigt som de har fördubblat antalet paketskåp i stan sedan årsskiftet.

"Det har dubblats i Eskilstuna sedan årsskiftet, en positiv utveckling. Bland annat finns det nu paketboxar på Domaregatan, Karl Hovbergsgatan, Sturegatan, Årbygatan, Eddavägen, Strängnäsvägen, Öknavägen och Esbjergsgatan", berättar Yasmina Djedou, produktchef på Postnord paketboxar.

"Det har dubblats i Eskilstuna sedan årsskiftet, en positiv utveckling. Bland annat finns det nu paketboxar på Domaregatan, Karl Hovbergsgatan, Sturegatan, Årbygatan, Eddavägen, Strängnäsvägen, Öknavägen och Esbjergsgatan", berättar Yasmina Djedou, produktchef på Postnord paketboxar.

Foto: Niklas Holm / Postnord

Eskilstuna2023-04-20 06:55

Nu kan Postnords kunder även returnera sina e-handlade paket via deras paketboxar. Postnord hade vid årsskiftet 14 paketskåp i Eskilstuna, i dag har de betydligt fler.

– Vi har paketboxar på 28 platser nu, om man räknar med Torshälla och Hållsta, säger Yasmina Djedou, produktchef för Postnord paketboxar, och fortsätter:

– Det har fördubblats i Eskilstuna sedan årsskiftet, en positiv utveckling. Bland annat finns det nu paketboxar på Domaregatan, Karl Hovbergsgatan, Sturegatan, Årbygatan, Eddavägen, Strängnäsvägen, Öknavägen och Esbjergsgatan.

undefined
En paketbox från Postnord har i år placerats ut vid Ica kvantum Ekängen.

Hon förklarar att Postnord har 4 200 paketboxar i Sverige och målet är ytterligare 1 600 under året.

– Vi har bland annat nyligen tecknat avtal med en av de största fastighetsägarna i Sverige och ska placera ut boxar i de områden de har bostäder. Eskilstuna är en av städerna de återfinns i. Jag kan inte avslöja vilken fastighetsägaren det är just nu, det är väldigt nytt.

Att kunna returnera via paketboxar har identifierats som ett växande behov. Genom returer via paketboxar, samt löpande utplaceringar av nya boxar, ska det bli enklare för kunderna att hämta och lämna paket på egna villkor.

undefined
Yasmina Djedou, produktchef på Postnord paketboxar.

– Vi dubblar antalet hämta- och lämnapunkter i landet, vi planerar inte att utöka antalet ombud eller butiker i Eskilstuna.

Yasmina Djedou berättar att företaget har sett en stor efterfrågan från konsumenter att även kunna ta emot returer i boxarna.

– Konsumenterna vill ha flexibla leveranser och själv kunna styra när, var och hur deras paket ska levereras, och returneras. Det finns ett stort behov och det är viktigt att returhanteringen är lika smidig som att hämta sitt paket. Det kan vara en faktor till om köpet blir genomfört eller inte, så det är en viktig del i köpet.

undefined
Postnord har i dag 28 paketskåp i Eskilstuna kommun.

Till skillnad från de flesta konkurrenterna står Postnords boxar utomhus.

– På så sätt blir det konsumenten själv som styr när paketet ska hämtas ut. Detta förenklar processen och gör vardagen enklare, och nu erbjuder vi även returer i paketboxen.

Hon säger att ett stort nätverk av in- och utlämningspunkter är ett stort och viktigt fokus för Postnord som aktör.

– Där det finns underlag och efterfrågan, där vill vi placera våra paketboxar som ett komplement till våra redan befintliga ombud.

undefined
I Eskilstuna har Postnord idag 28 paketboxar, på bilden syns 13 av de mest centrala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!