Under torsdagsförmiddagen slog kedjan Jureskogs upp sina portar på Skiftinge handelsområde. När tidningen besökte restaurangen vid lunchtid fanns ett 30-tal gäster i lokalen.
– Det är spännande och kul att testa något nytt, annars finns ju bara de gamla vanliga hamburgareställena, säger Ludwig Larsson.
Han får medhåll från sina vänner om att utbudet i Eskilstuna varit för skralt.
– Man är ju lite trött på utbudet, och vill testa något nytt. Så nu har vi en liten reunion här idag, säger Ebba Karltorp.
Grundaren och ägaren Johan Jureskog var på plats under öppningsdagen, han berättar att det de har gjort är att bygga ett klimathus i Eskilstuna.
– Allt material vi valt är miljövänligt. Vi har även till denna restaurangen lampor som är mer energisnåla än tidigare.
Johan Jureskog har under åtta år varit medlem i Svenska kocklandslaget, och bland annat vunnit Matlagnings-OS 2004. Han har även deltagit i flertalet tv-program.
– Jag är ju i grund och botten en grabb från Sörmland. Min pappa kommer från Gnesta och farfar hittade själv på namnet Jureskog. Vi är idag 14 personer som heter det, och det värmer i själen att farfar sitter i himlen idag och ser detta, säger han.
Restaurangen i Skiftinge är kedjans tionde. Jureskog expanderar sin kedja bland annat då han tycker utbudet idag längs vägarna är undermåligt.
– Vi har ju även vin och öl också. Tillståndet kommer på måndag, vi har haft några dialoger med kommunerna runtomkring, men till slut fått igenom det, säger Johan Jureskog.