Nu inleds asfalteringen av Drottninggatan

Det kan bli bullrigt och det kan bli stressigt. "Men i ärlighetens namn kan det också bli inställt".

En 18 timmar lång insats ska göra att den första etappen av asfalteringen av Drottninggatan i Eskilstuna blir klar.

En 18 timmar lång insats ska göra att den första etappen av asfalteringen av Drottninggatan i Eskilstuna blir klar.

Foto: Torsten Braf

Eskilstuna2019-11-29 19:32

Det är Johan Wernström på gatukontoret i Eskilstuna som är lite osäker på vad väderprognoserna, som skvallrar om en viss nederbörd i helgen över bland annat norra delarna av Sörmland, kan betyda i praktiken:

– Jag vet att vi är beredda på att få undan vissa mängder med snö, det ska inte behöva betyda att hela operationen äventyras.

Hela projektet med att asfaltera den nordligaste delen av Drottninggatan ska påbörjas klockan 18 på söndagskvällen och ska vara avslutad, och förhoppningsvis klar, vid lunchtid på måndag.

Ara Gyliana, verksamhetschef på gatuavdelningen, kan inte garantera att tidsplanen stämmer, men han menar att tidpunkten är vald utifrån idén att arbetet genomförs när trafiken är som minst ansträngd.

– Vi har dessutom tagit till tiden lite i överkant eftersom vi hellre vill överraska trafikanterna med att vara klara några timmar tidigare än beräknat, än tvärtom.

Ett visst mått av buller måste man räkna med under natten mot måndagen om man bor precis intill Drottninggatan. Den nuvarande beläggningen ska först schaktas bort sedan lägger man på ny beläggning.

Och när väl asfalteringen är klar ska vältarna fram och jämna till det hela.

En del av känslan av småstadsidyll riskerar att försvinna när nu kantstenen antingen plockas upp eller få bilda underlag för asfalten, men beslutet är fattat att asfalten erbjuder ett jämnare och hållfastare underlag för trafiken än kantstenen. Och det gäller i etapper för hela Drottninggatan ända upp till Centralstationen.

Det kan bli bullrigt natten till måndagen längs den nordligare delen av Drottninggatan.
Det kan bli bullrigt natten till måndagen längs den nordligare delen av Drottninggatan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!