– Vi öppnar när coronarestriktionerna om alkoholservering släpper.
Så sa Göran Pettersson till tidningen i slutet av januari och då var målsättningen att kunna öppna restaurangen i början av mars. Sedan dess har restriktionerna om alkoholservering flyttats fram gång på gång och nu kan det bli aktuellt med servering fram till 22.00 först i början av maj.
– Vi fick klart med alla tillstånd för en dryg vecka sedan och det är klart att vi hade hoppats att det skulle blivit tillåtet att servera längre från den 11 april, som det flaggades för. Nu kör vi ändå igång och ikväll har vi drygt 100 gäster bokade till premiären, säger Göran Pettersson.
Restaurangen är, som många säkert kan gissa, specialiserad mot att servera grillade kötträtter, något som den nya ägarkonstellationen vill ta till en ännu högre nivå.
– Vi ska servera svenskt kött och fokusera på närproducerat. Det finns en stor efterfrågan på vällagad mat och en bra köttbit är något som många gillar, säger köksmästaren Adam Liner.
Göran Pettersson, som även är delägare i nyöppnade trendstället Vinäger vid Fristadstorget, tror att många har ett uppdämt behov av att få gå ut när pandemin väl lugnar ner sig.
– Det känns ändå lite roligt. Restaurangen har stått helt still sedan november och genom att starta upp redan nu står vi klara i startgroparna när restriktionerna väl hävs. Vi har haft väldigt bra beläggning på Vinäger de senaste veckorna och förhoppningsvis kan vi lotsa hit några gäster därifrån om så behövs.
Ambitionen är att öppna en avdelning i taget av de tillgängliga lokalerna och så länge restriktioner råder vill verksamheten bättra på beläggningen genom att locka till sig företagssällskap.
– Förhoppningsvis kan vi släppa in gäster på Gränden i början av maj och dra igång nattklubbsdelen direkt när 22.00-regeln slopas, säger Göran Pettersson.
Inledningsvis kommer den nyöppnade restaurangen hålla öppet fredagar och lördagar och med bättre beläggning kommer också personalbehovet att öka.
– Just nu kan vi dra runt verksamheten på fem–sex personer, men när vi är uppe i normal drift kommer vi behöva vara cirka ytterligare 20 medarbetare. Vi kommer att kunna ta tillbaka en hel del tidigare personal och vi har redan fått närmare 400 ansökningar genom Arbetsförmedlingen, säger platschefen Johan Bergquist.
En yrkesgrupp som är extra eftertraktade är kockar och för Biff och Grill råder inget undantag.
– Kockar är hårdvaluta på marknaden, de behöver vi fler av, säger Adam Liner.