YumYum, som sedan flera år är etablerade med tre framgångsrika restauranger i Västerås, känner sig redo att växa. I somras tog de steget utanför Västmanlandskommunen när de öppnade en enhet i Sundsvall – nu är det Eskilstunas tur.
– Vi har erövrat Västerås på ett bra sätt och vill på sikt expandera över hela Sverige, säger Linnéa Andersson när hon tar emot tidningen tillsammans med restaurangchefen Sherlie Vong.
Det jobbas tyst och effektivt med att färdigställa det sista och den nyrekryterade personalen har just anlänt för att bekanta sig med lokalerna och tekniken.
Medan elektriker kryper i trånga köksprång rör kocken Phu Hoang i en enorm gryta med sjudande jordnötssås. Det doftar ljuvligt och smakar sannolikt fantastiskt.
– Vi kommer att bli klara till fredag – även om det inte ser ut så just nu. Men det är en fortfarande en hel del att städa av innan premiären, säger Sherlie Vong och ler.
Det finns flera asiatiska restauranger i Eskilstuna, behövs det en till?
– Jag vill påstå att vi sticker ut på flera sätt som kan locka hit hungriga kunder. Vi har ett stort fokus på färska råvaror och lagar allt på plats och endast efter beställning, säger Sherlie Vong och fortsätter:
– Hit kan man komma oavsett om man har bråttom eller vill äta en mysig middag för att fira alla hjärtans dag. Vi erbjuder bordsservering av både snabbmat och fine dining och det är vi än så länge ensamma om.
Restaurangen har drygt 70 sittplatser inomhus och för de som inte har tid att äta på plats finns drive-through. Till sommaren kommer även en uteservering att öppna.
– Vi tror på Eskilstuna och det här området. Här finns flera bra butiker som drar och vi erbjuder något som passar alla. Vi har flera veganska och vegetariska alternativ på menyn för de som inte äter kött, fågel eller fisk, säger Linnéa Andersson.
Hon slår även ett slag för restaurangkedjans servicekänsla och utlovar en både kunnig och trevlig personal.
– Till oss kommer man för att äta gott i en avslappnad miljö. Vi serverar dessutom alltid stora portioner och orkar man inte allt får man med sig matlåda – vi tycker inte om att kasta mat, säger Linnéa Andersson.