– Det är en strikt policy att vi inte pratar om affärer som inte är klara, säger delägaren för den restaurang som har intressenter i Eskilstuna.
Eskilstuna-Kuriren har fått in tips från flera olika källor, oberoende av varandra, att en ny italiensk franchise kan komma att etablera sig på Fristadstorget.
Krogprofilerna som, enligt tips, är de som ska driva restaurangen i Eskilstuna vill varken prata med oss eller kommentera uppgifterna.
Restaurangen som det ryktas om har verksamhet i bland annat Stockholm och Örebro.
Finns det intressenter i Eskilstuna?
– Vi pratar inte om affärer med media innan de är klara. Så även om det fanns det så skulle inte jag säga något förrän det är signerat och klart, säger delägaren av restaurangen.
Det finns rykten som säger att ni inom kort kommer att finnas i Eskilstuna.
– Jaha, vad spännande.
Kan du bekräfta eller dementera det?
– Som jag sa tidigare. Du kommer att få det tråkiga svaret. Även om det var så, så pratar vi inte om det. Det är en strikt policy att vi inte pratar om affärer som inte är klara. Det kan skapa förväntningar helt i onödan.
När skulle det kunna vara klart?
– Om det är så att vi för samtal så skulle ni få ett pressmeddelande samma dag som det är klart. Så proffsiga är vi.
Delägaren till restaurangen avslutar dock samtalet med följande:
– Men om vi säger så här. Det är inte omöjligt att vi hörs i nästa vecka. Tolka det som du vill, säger han och skrattar.
Tipsen som vi tagit del av säger att det är i Vävknutens gamla lokal som restaurangen kommer att öppna.
Edward Beskow är fastighetsförvaltare och är den som har koll på uthyrningen av Vävknutens lokal, som stått tom sedan december 2023.
Är det någon ny verksamhet på ingång?
– Det är ingenting jag kan säga, vi jobbar på en uthyrning som vi vill ska bli bra för Eskilstuna och som känns kul. Jag kan inte berätta mer än så i dagsläget, det måste finnas ett påskrivet hyresavtal innan vi går ut med det, säger Edward Beskow.
När kan det vara påskrivet och klart?
– Vi jobbar på det. Förhoppningsvis är det klart till sommaren.
Är det en restaurangverksamhet som ska in?
– Jag kan inte kommentera det i dagsläget.
Edward säger att det har funnits en del intressenter av lokalen.
– Det är en tuff tid just nu som påverkar ekonomin och investeringsviljan. Generellt när vi jobbar med lokalerna vill vi att den nya verksamheten ska lyfta Eskilstunas stadskärna. Det får gärna vara något som höjer nivån och skapar ett flöde.
Vad skulle ni vilja ha där?
– Jag väljer att inte kommentera det.