De satsar på nytt koncept efter Kebabfabriken

Vid årsskiftet tog restaurang Kebabfabriken farväl till Eskilstuna när de lämnade lokalerna på Gap Sundins väg intill Västerleden. Nu står det klart att Efendys, med ett avsevärt bredare utbud, öppnar inom kort. "Jag tror att vi kan bli en populär såväl lunch- som middagsdestination", säger ägaren Jwan Ozeran.

Sent på tisdagskvällen monterades Efendys skylt upp intill Västerleden. Ägaren Jwan Ozeran ser fram emot att kunna öppna restaurangen i mitten av februari.

Sent på tisdagskvällen monterades Efendys skylt upp intill Västerleden. Ägaren Jwan Ozeran ser fram emot att kunna öppna restaurangen i mitten av februari.

Foto: Joakim Serrander

Eskilstuna2024-01-24 20:59

Sent på tisdagskvällen byttes Kebabfabrikens höga skylt mot Efendys och under onsdagen fick även restaurangen nytt namn. 
 

– Det har gått undan och vi har massor att göra, säger Jwan Ozeran. 

Han äger sedan fyra år rätten till namnet på restaurangkedjan, men det här blir hans första egna Efendys – och det på hemmaplan.

– Jag har haft kontakt med Kebabfabrikens tidigare ägare sedan förra sommaren och i början av november kom vi överens om att jag skulle ta över lokalen från årsskiftet. Vi siktar på att öppna i mitten av februari – helst tidigare, men det gäller att vara realistisk.

Restaurangen kommer att ha plats för 140 gäster inomhus och Jwan Ozeran utesluter inte att det till sommaren även kommer att byggas en uteservering.

– Efendys står för riktigt mathantverk. Vi gör allt själva och använder inga halvfabrikat. Vårt utbud är brett, med stort extra fokus på kolgrillsrätter och husman. 

– Vi kommer liksom många av våra kollegor även erbjuda burgare, pizza och kebab och vi har något för såväl kompisgäng, som familjer och pensionärer.

undefined
Vid årsskiftet stängde Kebabfabriken efter drygt två år på Gap Sundins väg. Nu står det klart att Efendys, med stort fokus på kolgrill och husman, satsar på ny restaurang i lokalerna.

Många pratar om tuffa tider och Kebabfabriken lämnade Eskilstuna då de inte kom upp till sin målsättning. Är det något som avskräcker?

– Nej, jag känner mig trygg med vår satsning. Vi erbjuder unika smaker och hög kvalitet, nu ska vi bara hinna med att sätta Efendys prägel på den nya restaurangen. Vi ligger också bra till och har fri parkering och för gästerna. 

– Lokalen är lite speciell, men vi kommer få till den på ett bra sätt med vår erkänt uppskattade salladsbuffé i centrum.

undefined
Det finns en del att göra i restaurangen innan den omvandlats till en Efendysrestaurang, säger ägaren Jwan Ozeran.

Jwan Ozeran räknar med att verksamheten kommer att sysselsätta mellan 10–14 medarbetare och rekryteringsarbetet pågår för fullt.

– Vi kommer att köra måndag till söndag, från lunch till middagstid och faller satsningen väl ut kan vi komma att hålla öppet senare på kvällen. 

Vad säger du till de som tycker att korsningen Mått Johanssons/Gap Sundin är knepig att ta sig över med bil?

– Haha, ja det känner jag igen av egen erfarenhet. Mitt tips är att göra entré med bilen från Kungsgatan, då går det väldigt smidigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!