Eskilstuna har fått en ny salladsrestaurang, Salladshallen by Kalas som ligger i Stiga sports padel center på Mått Johanssons väg.
– Tanken är att det ska vara ett bättre alternativ, en matigare sallad. Istället för snabbmat drar man en sallad, kan även beställas genom Wolt, förklarar Charbel Haddad, som driver salladsrestaurangen med några kollegor från Nabo och Kalas, där han även är kökschef.
På onsdagsförmiddagen var det full fart inne i salladsbaren inför öppningen, bulgur kokades, salmanlax skivades upp och sallader förbereddes för fullt.
– Planen var att vi skulle ha öppnat tidigare men ombyggnationen tog lite mer tid än tänkt. Men nu är vi igång, man kan äta här inne, ta med sig upp i loungen eller ta med sig när man spelat padel och åker härifrån. Men kan givetvis även bara titta in, man behöver inte spela padel för att få köpa sig en sallad, hahaha.
I Stiga sports padel center finns det möjlighet att boka konferenser och hallen rymmer dessutom ett spa med bastu och bubbelpool med utsikt mot padelbanorna.
– Man kan boka in sig för konferens eller spa och beställa sallader här för hela sällskapet. Alla sallader är matiga med bulgur, pasta eller sushiris. Det finns sallad för alla då vi även har veganska och vegetariska alternativ.
Det finns cirka 15 sittplatser i restaurangen och de som vill kan äta och samtidigt titta på en padelmatch precis utanför fönstret.
– Vi har även serveringstillstånd, vi har lite öl och vin. För de som vill köra en padelrunda och ta en öl efteråt, det är inget festställe direkt men man kanske vill ta en öl när man har spelat färdigt, eller till maten. Och om man är här på konferens eller i hallens spa.
Restaurangens yta med kök och sittplatser är cirka 100 kvadratmeter med fler bordsplatser ute i hallen.
– Vi har öppet mellan 11 och 20 sju dagar i veckan, om det kommer in bokningar för spa eller konferens så håller vi självklart öppet längre. Just nu har vi nio sallader på menyn men har planer på att börja med månadens sallad också.
Till en början är de tre till fyra personer som arbetar i restaurangen.
– Jag tycker att vi har hittat helt rätt typ av koncept, lite matigare sallader. Det är betydligt bättre än att äta fet mat från en snabbmatsrestaurang, avslutar Charbel Haddad samtidigt som han tömmer ur mängder av bulgur från en stor kastrull.