Matentreprenörerna Ali Kanat och Salih Tas har tillsammans med Faransi Mockaram sedan i somras planerat för en ny restaurangsatsning i Eskilstuna.
– Aqua vinetto heter vårt nya projekt och ligger i Munktellstaden med servering längs Eskilstunaån, säger Ali Kanat.
Den nya restaurangen ligger på John Engellius gata med Eskilstunaån bara ett lätt stenkast bort från uteserveringen.
– Det här blir en uppgradering på våra tidigare Casa nostra-restauranger vi skapat. Vi vill bygga en ny mötesplats i Eskilstuna. Den ska vara riktigt familjevänlig där man vill fira sin födelsedag, bröllopsdag eller bara rent spontant komma hit för att äta en god middag, menar Ali Kanat.
Han förklarar att Aqua vinetto ska hålla en lite högre nivå än alla deras tidigare satsningar i stan.
– Det gäller framförallt råvarorna och menyn. Salih har varit på många spännande inspirationsresor och tagit fram en härligt lockande meny.
Restaurangen satsar på affärsluncher, med ett lite finare stuk enligt Ali Kanat.
– Vi kommer självklart att ha kvällsgäster också, men det blir absolut ingen pub här. Vi kommer att ha utskänkningstillstånd men det är inte det vi satsar på, det är maten som ska tala.
När tidningen träffar trion vid lokalen är det kallt, blåsigt och grått ute.
– Om allt går enligt planerna öppnar vi första veckan i maj och då ska man kunna komma gående eller cyklande utmed ån hit. Sätta sig vid ett bord och beställa in en charkbricka med ett glas vin till och bara njuta av utsikten.
Han förklarar att det här var den svåraste lokalen att få loss sedan han började i branschen.
– Bostadsrättsföreningen var rätt kräsna med vem de ville ha som hyresgäst. De ville även vara med och bygga upp konceptet, vilket de varit på en viss nivå.
Han säger att affärsidén bygger på de boende i närområdet men att de förmodligen får matgäster från hela Eskilstuna.
– Det är ett oslagbart läge. Eskilstunaån utnyttjas alldeles för lite. Det borde finnas mycket mer serveringar vid vattnet, som de har i många andra städer.
Han har redan planer på hur han ska göra restaurangen ännu mer attraktiv.
– Vi planerar för att bygga en brygga utanför. Tänk dig då att sitta precis vid vattnet och ha solen ligga på från förmiddag till sen kväll, det kan inte bli bättre läge än så här, avslutar Ali Kanat.
Faransi Mockarams roll är platsansvarig för Aqua vinetto när de öppnar i maj.