Takterrassen gör succé: "Är vi ens i Eskilstuna?"

En månad efter öppning och gästerna fortsätter att strömma in på den nya å-restaurangen. "I min värld är det här det bästa som har hänt Eskilstuna", säger krögaren Daniel Varli på Takterrassen.

En månad har gått sedan öppningen av Takterrassen. Nu berättar ägaren Daniel Varil om första tiden.

En månad har gått sedan öppningen av Takterrassen. Nu berättar ägaren Daniel Varil om första tiden.

Foto: Joakim Serrander

Eskilstuna2024-07-06 11:59

Efter månader av slit kunde Daniel Varli tillsammans med hans personal äntligen slå upp dörrarna (och taket) till Takterrassen. Öppningen den 7 juni blev minst sagt en succé och bokningssystemet har gått varmt sedan dess. 

– Det har varit galet mycket, men det är en stor lättnad och det känns jättebra. I min värld är det här det bästa som har hänt Eskilstuna. Vi har fått fantastisk bra respons, säger Daniel Varli. 

Vad säger gästerna? 

– Alla nämner läget och restaurangens inredning och arkitektur. Många säger "är vi ens i Eskilstuna?" och beskriver det som en utomlandskänsla. Vi har även fått väldigt bra feedback på maten och att vi har en bra meny. 

Daniel Varli berättar att han har varit på plats varje dag sedan öppningen, just för att han vill mingla med gästerna och lyssna på deras feedback. 

undefined
Daniel Varil berättar att responsen har varit enorm. "Jag vill ge en stor eloge till Eskilstunaborna", säger han.
undefined
Ute på trallen tar Daniel Varli emot drop-in gäster just nu.
undefined
"Bokningarna trillar in i inkorgen hela tiden", säger Daniel Varli.
undefined
Just nu är det drygt 25 stycken anställda på restaurangen, men Daniel Varli berättar att de söker mer folk.

– Det är så roligt för flera av våra gäster har kommit tillbaka, vissa har redan varit här fem, sex gånger. 

Är ni fullbokade framöver nu?

– Ja, många dagar är vi fullbokade nu, speciellt veckoslut. Förra veckan så var vi fullbokade från tisdag till lördag, även denna vecka är vi rätt bokade. Men i och med att vi har trallen så tar vi just nu in drop-in gäster dit. Mitt bästa råd till alla våra gäster är att boka om de vill komma och äta. Det är så tråkigt att behöva säga nej i dörren. Vi försöker att frigöra plats, men är det fullt så går det inte, säger Daniel Varli.

Hur ska ni fortsätta tåga vidare? 

– Jag som företagare är väldigt kräsen och vill ha ordning och reda, så vi kommer att fortsätta gå på den här andan att vi ska fortsätta leverera. Det krävs en hel del personal, i nuläget är vi runt 25 anställda men vi kommer behöva få in fler. Framförallt för att vi har öppet både dag, kväll och natt. Vi behöver en personalstyrka som kan ta de här skiften. All eloge till hela personalstyrkan, de har jobbat riktigt hårt. 

Vidare berättar Daniel Varli att de än så länge inte har stött på några problem. Däremot saknar takbaren fortfarande en markis. 

– Tyvärr har den fortfarande inte kommit än, jag hoppas innerligt att den kommer nästa vecka. Just nu kör vi tillfälligt med parasoller uppe på taket, men det är svårt att jobba med. Får vi markisen så kan vi höja glaskivorna runt om taket och vi kan få upp högtalare, belysning och infravärme. Det kommer att skapa en helt annan känsla samt förenkla vårt arbete uppe på taket.

undefined
Uppe på taket fattas fortfarande en stor markis. "Jag hoppas innerligt att den kommer nästa vecka", säger Daniel Varli.
undefined
Såhär såg det ut innan gästerna vällde in på öppningsdagen.
undefined
Nere på nedervåningen går det att öppna taket.
undefined
"Är vi ens i Eskilstuna?" har flertalet gäster uttryckt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!