De båda utbildningar som Lernia står bakom, och där Eskilstuna blir satellitort, är den för blivande certifierade produktionstekniker och den för blivande programmerare för robot och automatiserade system.
Här vill man på en gång se ansökningar från teknikstudenter, eller från intresserade yrkesverksamma som kan tänka sig att fortbilda sig eller skola om sig.
– Ansökningstiden går egentligen ut redan 15 maj, men vi kan nog tänka oss att förlänga den, säger Lernias verksamhetschef Anna-Carin Herdebrant, som menar att varje sökande till utbildningen är värd sin vikt i guld.
– Vi vet ju att hela industrin har ett trängande behov av både programmerare och tekniker.
Vad man kalkylerar med är att man får kanske så många som 20 sökande som tas in till en ettårig utbildning i Eskilstuna. Och utbildningen sker på distans och i lokaler som Munktell Science Park ställer i ordning senast till augusti.
För att ta del av laborationerna krävs att studenterna kan resa till antingen Västervik, där de produktionstekniska avsnitten avhandlas, och till Göteborg, där programmerarna har sin samlingsplats.
Det blir garanterat ett hårt tempo under det läsår som nu planeras, men det finns många skäl att bita ihop och bara uthärda, menar Anna-Carin Herdebrant.
– För det första får nio av tio jobb. För det andra blir du utbildad i ett yrke som hela tiden utvecklas och aldrig står stilla på fläcken och som garanterat ger dig utmaningar hela tiden.
– Men det finns än fler fördelar. Du får goda möjligheter att få jobba utomlands och du har en väldigt god löneutveckling att se fram emot.
Men du själv satsade alltså på utbildning i stället för teknik?
– Nej, det gjorde jag inte. Jag är maskinare, svarar Anna-Carin Herdebrant. Jag är maskiningenjör i grunden. Men någon måste ju jobba med att trygga återväxten och det är vad jag gör just nu.