Milano Pizzeria lades ned i april.
Sedan dess har lokalen på Carlavägen stått tom. Men nyligen bekräftade fastighetsägaren Charles Sundin att man tecknat avtal med en ny hyresgäst.
Ny ägare till restauranglokalen är Mansour Amir Hoseini. Just nu pågår en omfattande renovering och uppfräschning av lokalen. Något spikat datum för när restaurangen öppnar finns inte – men han siktar på runt jul.
– Det blir ett lugnare ställe där man sitter länge – och äter godare mat. Mer kvalitativt, säger Mansour Amir Hoseini som avslöjar att restaurangen kommer att heta Arcadia.
Till skillnad från Milano – och de restauranger som finns i området – kommer inte Arcadia ha pizza och kebab som huvudfokus.
– Vi har kollat lite i området och det är alldeles för många affärskollegor där som har enklare mat som de lever på. Konkurrensen är ganska hård, säger han och fortsätter:
– Tanken är att man inte ska behöva ta sig till restauranggatan. Vi ska ha det utbudet som finns där. Man ska kunna promenera från området – sitta där – och få samma service och samma kvalité och kunna promenera hem.
Varför väljer du att öppna restaurang?
– Det var en tanke som slog mig. Jag har många restaurangkunder och jag ser oftast anledningen till varför det inte går. Det är bristande kunskap i ekonomi och driften – inte i det praktiska genomförandet. Jag tänkte prova och se om det går att driva en restaurang i en ekonomisk miljö där det går illa för alla.
Han berättar att han till vardags arbetar som företagsrådgivare och redovisningskonsult.
– Jag har tittat på restaurangerna i Eskilstuna som går dåligt. Hade de inte haft skulder hade de kunnat klara sig på den lilla försäljningen de har, alla har tappat mellan 20 och 50 procent. Men intäkterna har gått till tidigare skulder. Driftbudgeten hade gått ihop om de inte haft skulder.
Trots en växande kris i branschen – där fler och fler restauranger tvingas gå i konkurs – väljer Mansour att gå mot strömmen.
– Det är en stor kris. Många restauranger är väldigt baktunga. De skuldsätter sig ordentligt vid öppnandet – och jag tänker göra tvärtom. Hela idén är att bolaget ska betala själv. Det ska inte skuldsättas när ekonomin ser ut som den gör.
– Jag kan få tag på all inredning och alla inventarier för en tiondel av priset. Nya, fina och fräscha. Mycket är köpt från lyxrestauranger på Sergels torg i Stockholm. Det gör att bolaget inte blir skuldsatt vid öppning, säger han.