Den lovande fotbollsspelaren från Eskilstuna har nu blivit barchef på en av Stockholms mest kända krogar. Men hur hamnade han egentligen här?
Oscar Drigoris slår sig ned i den gula sammetssoffan i lokalen mitt på Stureplan. Regnet vräker ned över Stockholm när tidningen träffar honom. Att han skulle bli barchef på Laroy var egentligen inte tanken från början.
Oscar var i starten av att öppna en ny bar i Stockholm. Planeringen var i full gång, men efter sex månader av förberedelser drog sig investeraren ur på grund av inflationen.
– Det var jättejobbigt, säger Oscar Drigoris, som inte behövde deppa länge.
– Dagen efter det ringde de från Laroy och erbjöd mig en roll som barchef. Ryktet hade gått på stan att planerna gick i kras.
Han har nu jobbat på cocktailbaren i det anrika Daneliuska huset i ett år och trivs bra.
– Sedan jag flyttade till Stockholm 2015 har jag alltid tyckt att den här lokalen är den snyggaste i stan, både på utsidan och insidan. Jag har alltid velat jobba här men det har inte varit rätt tid.
Drömmen om att öppna något eget är lagd på is, men inte släckt.
– Det är något jag tänker på varje dag, men jag vill inte stressa fram det utan det ska komma i rätt läge. Det ska vara en perfekt lokal och konceptet ska vara hundraprocentigt. Det kommer en vacker dag.
Men hur ser en vanlig dag ut på jobbet för Oscar Drigoris?
Början av veckan ägnar han sig åt kontorsjobb eftersom baren håller öppet på torsdagar, fredagar och lördagar.
– Jag kommer in runt 18.00 och sätter i gång allt ifrån kaffe till småprylar och börjar förbereda. Skär lime, fyller på is och allt annat bakom.
Vid 20.00 börjar Oscar och hans kollegors arbetsdag på riktigt när baren öppnar.
– Då börjar det trycka på när första gästerna kommer, sedan eskalerar det till att det blir fullt här inne och kö utanför. Då kör vi på till 02.00 när vi stänger.
Därefter städas det innan kollegorna avslutar kvällen med en after work.
– Vi brukar gå upp till krogen ovanför och ta ett glas med personalen, sedan åker vi hem.
Oscar Drigoris har tidigare uppmärksammats i tidningen då han tävlat internationellt med sina drinkar. 2019 segrade han i den nordiska grenen av den internationella cocktailtävling han deltog i.
– Den senaste tävlingen jag deltog i var en mindre tävling för Absolut vodka förra sommaren. De släppte en ny produkt och då gjorde man en drink som gästerna röstade om.
Den tävlingen vann Oscar, men att tävla mer är inget som motiverar honom i nuläget.
– Den största tävlingen var Bacardi Legacy där jag representerade Sverige i världsfinalen. Men det tog så mycket tid. Det var nio månaders extrajobb några timmar varje dag. Den tiden och motivationen har jag tyvärr inte just nu, men det kan hända att den kommer igen. När jag är med i tävlingar så vill jag vinna.
Även om cocktailtävlingarna är lagda på is visar sig Oscar Drigoris vinnarskalle i andra sammanhang.
– Vi i Triangelns gamla 96-lag spelar en höst- och vårcup på Östermalms IP. Den är för alltifrån amatörer till division 3- eller 4-lag. Det är en rolig cup där vi varit med och representerat Triangeln. Då kommer både vi som flyttat till Stockholm men även andra städer. Vi heter Trinkan och ställer upp i de gamla Triangeln-matchkläderna.
Men den aktiva fotbollskarriären har Oscar Drigoris lagt ner.
– Jag spelade för Lidingö Gazoliners för några år sedan, men jag hinner inte vara med på kvällsträningar för det matchar inte mitt schema. Det går inte ihop.
När Oscar är ledig och ska ta en sväng på stan går han helst till Röda huset eller takbaren på Bank hotel, Le Hibou.
– Min guilty pleasure är Pina colada. Sedan är det sällan jag beställer det faktiskt, men jag är väldigt enkel. Jag dricker helst en grogg, Gin soda skulle jag säga är min go to.
Blir du på något sätt yrkesskadad när du själv är ute på stan?
– Det blir man, hundra procent, säger Oscar Drigoris och fortsätter:
– Om man ser att det är en stressad bartender och mycket folk vill man göra det så enkelt som möjligt. Då blir det ofta Gin soda eller något snabbt och enkelt för att inte störa. Jag vet själv hur jobbigt det är när folk beställer fem olika drinkar mitt i rushen när hundra andra vill beställa. Då är det enklare att beställa fyra groggar, det är absolut en yrkesskada.