Överfallslarm på restaurang – berusad man blev hotfull

Polisen larmades till en restaurang i centrala Eskilstuna på söndagen. En berusad man uppträdde hotfullt mot personalen. "Det var lite tumult", säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Flera patruller larmades ut på söndagseftermiddagen efter att ett överfallslarm utlösts på en restaurang i centrala Eskilstuna.

Flera patruller larmades ut på söndagseftermiddagen efter att ett överfallslarm utlösts på en restaurang i centrala Eskilstuna.

Foto: Janne Strömberg

Eskilstuna2022-03-27 14:48

Det var vid 13-tiden som polisen fick in ett överfallslarm från en restaurang i centrala Eskilstuna. Flera polispatruller åkte till platsen där man anträffade en berusad man i 30-årsåldern som agerade hotfullt. 

– Det var lite tumult. Vi var där snabbt och kunde belägga honom med handfängsel, men det gillade han inte, säger Dennis Johansson Strömberg.

Mannen ska ha varit våldsam och betett sig hotfullt i samband med ingripandet. Han är nu misstänkt för våldsamt motstånd samt hot mot tjänsteman. Brottrubriceringarna kan komma att ändras och bli fler. Mannen, som var berusad, fick följa med polisen för tillnyktring. 

Det är i nuläget okänt om någon ur personalen blev skadad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!