I 20 år har restaurangen Pacos i Örebro försett invånarna med texmexmat. På menyn finns klassiska mexikanska rätter som enchiladas, nachos och quesadilla, men även panpizza.
Att de mexikanska smakerna går hem i Sverige vittnar bland annat livsmedelsbutikernas stora sortering av texmex produkter.
– Det har blivit ett eget kapitel inom husmanskosten, säger Jonny Larsson en av tre delägare till Pacos.
Han och kompanjonen Reza Soufizadeh hade under flera år letat efter ett sätt att expandera verksamheten. Svaret kom i form av ett telefonsamtal från Eskilstunabon Elias Johannes som tillsammans med sin kusin Wissam Faris ville öppna en restaurang.
Kusinerna i Eskilstuna blir Pacos första franchisetagare. I dagarna har hantverkare varit på plats för att förvandla butikslokalen vid Fristadstorget till en restaurang med ett knappt 40 platser. Öppningen sker i slutet av den här veckan.
Skakiga premiärnerver är inget Elias Johannes lider av.
– Det ska bli jätteroligt och jag tycker att vi är väl förberedda, säger han.