Lars-Olof "Lollo" Lundkvist (M) är en veteran inom Eskilstunapolitiken och sedan 2014 vice ordförande i Eskilstuna kommunfullmäktige.
Under ett möte på tisdagskvällen landade Moderaternas fullmäktigegrupp i att de saknar fortsatt förtroende för Lundkvist, som nu i enlighet med kandidatförsäkran, den överenskommelse mellan partiet och ledamoten när den kandiderar till posten, ombeds att lämna sina uppdrag.
Enligt en skrivelse från fullmäktigegruppens ordförande Robin Tannarp ska Lundkvist ha "talat illa om ledamöter inom gruppen och med ord och handlingar motarbetat partiets politik samt arbete."
Men exakt vad som föranlett misstroendet vill Tannarp inte tala om.
– Det är en intern process, vad som bottnar i varför förtroende saknas väljer vi att hålla internt inom partiet, sa han till Eskilstuna-Kuriren efter omröstningen.
När tidningen når Lars-Olof Lundkvist på onsdagen är han något dämpad.
– Det är väl tacket man får efter mer än 42 år som förtroendevald för Moderaterna i Eskilstuna, säger han om tisdagens utfall.
Det är så du känner?
– Jag är samlad. Det har varit diskussioner en längre tid så jag var mentalt förberedd.
I nuläget vet Lars-Olof Lundkvist inte hur framtiden att kommer se ut för honom. För även om det står i kandidatförsäkran att man ska lämna sina uppdrag om förtroende saknas, så är han trots allt folkvald till kommunfullmäktige och vald till vice ordförande i fullmäktige.
– Allt det här har jag inte tänkt igenom än och jag har dessutom människor med olika kompetens som jag bollar situationen med, säger han.
Mot bakgrund av omröstningen om Lars-Olof Lundkvists framtid valde partikamraten Filip Rundström, att efter elva år med kommunala uppdrag, lämna sin plats i kommunfullmäktige i samband med mötet på tisdagskvällen. Han är kritisk till den utredning som föranlett förtroendeomröstningen och kallar den för en "skenutredning" som gjorts för att få bort Lundkvist. Nu berättar han att han avsade sig sin plats för att inte utsätta sig för en liknande förtalskampanj. Och för att värna om den egna sinnesfriden.
– Med gårdagens röstning som bakgrund, med en kafkaartad skenutredning, baserad på en produkt som hade kunnat producerats av Sanningsminsteriet, känner jag mig otrygg att fortsätta. Jag valde då att lämna Eskilstuna fullmäktige efter elva års politiskt engagemang i Eskilstuna, säger Filip Rundström.
I ett mejl till tidningen skriver gruppordförande Robin Tannarp följande:
"Filip har avsagt sig uppdraget i fullmäktige av privata skäl och att hans arbete tar upp mycket tid. Önskar honom stort lycka till med hans arbete framåt".
När tidningen når Tannarp på telefon senare under eftermiddagen blir svaret liknande.
– Han sa på gruppmötet igår att han har mycket med jobbet och känner att han inte mäktar med tiden, säger Robin Tannarp.
Filip Rundström själv säger att han hoppade av mot bakgrund av den här förtroendeomröstningen som han tycker baseras på en "kafkaartad skenutredning". Hur ställer du dig till det?
– Jag kan inte kommentera den delen. På mötet meddelade han att han kliver av, av den anledning jag uppgav i mejlet. Om han har en annan bild så får det stå för honom i så fall, säger han.