När Pentti Sutelainen hittades död i Eskilstunaån i höjd med Västerleden i mitten av maj hade han varit saknad i mer än tre månader.
Trots familjens ihärdiga sökande, och hjälp från bland annat Missing People och Saknad Sverige, hittades inga spår efter 63-åringen. De sista säkra iakttagelserna är daterade den 4 februari, en söndag, då han vid 12-tiden handlade snus på Ica Safiren och vid 14-tiden hälsade på en granne i trappuppgången när han själv var på väg ut.
Vart han gick efter det är det ingen som vet.
Klockan 15 samma dag ringde han till sin syster Eeva Jessen som dock inte kunde svara. Vid 17-tiden upptäckte hemtjänsten att Pentti inte var hemma. Dagen efter, på måndagen vid 10, ringde hemtjänsten till Penttis syster Eeva Jessen och frågade om hon visste något.
Polisen misstänker inget brott bakom försvinnandet eller dödsfallet. Men en obesvarad fråga är varför polisen inte kunde spåra Penttis telefon.
Familjen säger sig ha svårt att tro att Pentti Sutelainen medvetet vållade sin död och ser det i dagsläget som en olyckshändelse.
Visserligen hade Pentti Sutelainen brottats med psykisk ohälsa i perioder, enligt systern, men han sökte alltid hjälp.
– Han har inte lämnat något avskedsbrev efter sig och det finns inget i övrigt som tyder på att han tog sitt liv. Vi stod varandra mycket nära och jag har så svårt att tro att han valde det här själv. Han var rädd för döden. Även om det fanns stunder då han sa att det var jobbigt att leva så ville han inte dö, säger systern Eeva Jessen.
Eevas dotter, Sandra Leedotter, säger att polisen har bekräftat att Pentti Sutelainen hade legat "väldigt länge" i vattnet när han hittades. Något dödsdatum finns dock inte.
– Den sista obduktionsrapporten har vi inte fått än men enligt den preliminära hade han inga yttre skador, berättar hon.
Eeva och Sandra säger att det trots ovetskapen om händelseförloppet finns en ljuspunkt i historien, det faktum att kroppen faktiskt hittades.
För trots att hoppet utbyttes mot sorg så innebar det även slutet på flera månaders oro och förtvivlan.
I fredags, den 28 juni när Pentti Sutelainen skulle ha fyllt 64 år, begravdes han vid föräldrarnas gravplats på S:t Eskils kyrkogård. Ceremonin hölls i Fors kyrka och beskrivs av familjen som ljus och vid kistan fanns hans gitarr och en av hans målningar.
Under Penttis sista år i livet var det kreativa skapandet starkt begränsat och bestod främst av att skriva poesi. Men han var stolt över sina skulpturer, akvareller och oljemålningar, och han hade en dröm. Han ville göra en sista utställning.
Den önskan har nu uppfyllts av hans närmaste – postumt.
Sedan i fredags visas ett urval av Pentti Sutelainens konst på Ebelingmuseet i Torshälla. Hans tavlor och skulpturer är som sig bör signerade med "artistnamnet" P Johannes Sutelainen.
Att Pentti försvann och hittades död är ett faktum som kommer att leva kvar en tid i folks medvetanden. Det är dock som konstnär familjen hoppas att han blir ihågkommen.
– Han själv ville nog att folk skulle minnas honom för hans konst, det betydde mycket för honom att nå ut. När folk köpte hans tavlor blev han jätteglad och firade. Han levde aldrig helt på sin egen konst men han var även konstlärare på ABF och Sensus i många år. Människor som kontaktat mig efter hans död säger att de upplevde honom som genuin, omtänksam och vänlig. Det värmer att få höra det för han var världens snällaste människa, säger Eeva Jessen.
– Han ville nog även bli ihågkommen som poet och musiker, fyller Sandra i. Som en kreativ person helt enkelt, säger hon.
Pentti Johannes Sutelainen har lämnat efter sig mängder av konstverk och poesi som familjen inte vet vad de ska göra med. Så vitt de vet har hans poesi aldrig publicerats, i vart fall inte i något större sammanhang.
– Vi hittade en väska fylld med hundratals dikter, flera buntar, men vi har ingen aning om vad vi ska göra med dem. Det vore fint om de kunde ges ut. Det finns även hundratals målningar, både akvareller och oljemålningar och en skulpturer. Det vore synd om allt blir liggande, säger Sandra Leedotter.
De har funderat på att kontakta gallerier som tidigare visat hans konst för att höra om de vill göra en utställning.
En sak har de dock bestämt. Överskottet av den konst som säljs från och med nu ska oavkortat gå till välgörande ändamål.
– Pengarna ska skänkas till organisationer eller föreningar som jobbar mot psykisk ohälsa, säger Sandra Leedotter.
Utställningen på Ebelingmuseet som kan ses onsdag till söndag pågår fram till den 7 juli.