Per "Plura" Jonsson låter sjukt pigg på rösten när han svarar i telefonen. Inte alls sliten efter en period fylld av arbete med att lansera en grillkokbok, skriva en julkokbok, turnera runt Sverige med Eldkvarn och spela in matlagningsprogram i Istanbul i Turkiet.
Kanske är det den sörmländska landsbygden som gett honom energin? Sedan en tid är Plura nämligen ägare till ett hus i trakten mellan Katrineholm, Flen och Eskilstuna, där han tillbringat sin lediga tid denna sommar.
– Vi bor inte där permanent, men vi trivs och jag har haft det som bas i sommar när jag inte har varit på turné.
Efter en lång karriär med dippar och toppar med Eldkvarn, är musiken numera bara en av flera pelare i Pluras smått osannolika karriär. I slutet av 00-talet fick Plura en ny karriär som bloggare och tv-personlighet i ett matlagningsprogram tillsammans med Mauro Scocco. När han sedan också medverkade i "Så mycket bättre" i TV4 år 2010 smällde det bara till. Som 63-åring är han hetare än någonsin.
Det märks inte mins när Eldkvarn spelar.
– Det har kommit jättemycket folk till spelningarna, säger Plura.
När sommarturnén inleddes den 26 juni gjorde bandet sin första spelning sedan den 20 december i fjol. Efter sommarturnéns slut nu i augusti tar Eldkvarn paus till november, då det blir en månad på vägarna igen.
– Vi har dragit ner radikalt på turnerandet, ett tag hade jag så många bollar i luften att jag trodde att de skulle ramla ner i huvudet.
Samtidigt tycks Plura vara en riktig arbetshäst som tar nya tag varje dag, orken är faktiskt inget problem.
– Det är ju en gammal sanning att jobbar man mycket så orkar man mycket. Du vet, jobbar man lite blir det tungt att göra minsta grej, bara för att man har tvättstugan en dag.
Dessutom försöker han numera se till att ha ordning på livet.
– Jag har folk omkring som ser till att det inte kraschar, att jag inte dubbelbokar mig. Och så har jag ekonomiska rådgivare. Allt ska skötas korrekt.
– Jag försöker leva efter den devisen.
Det Plura har på gång här näst är en ny kokbok. "Pluras julkokbok".
– När förlaget kom med förslaget sa jag: Neeej, inte jag också! Men så började jag tänka på vad mamma, som var en fantastisk matmänniska, gjorde för julmat. Jag kom ihåg en massa matminnen från 50- och 60-talet och gjorde en resa genom barndomen, så det var genuint roligt at göra den.
Pluras matlagning präglas av enkelhet.
– Det ska vara få ingredienser och lätt att göra! Inte nördmat, sådant höll jag på med för 15 år sedan!