Metoden trådning får allt mer anhängare, framför allt i Stockholmstrakten och Mälardalen, och det beror på att det går så snabbt.
– Med pincett rycker man ett strå i taget men här tar man flera åt gången, säger Mahabad som utför det bara på sina vänner.
I Sverige är det mest ögonbryn och fjunen vid överläpp/underläpp som har störst fokus, men populariteten ökar hela tiden och fler visar intresse för denna urgamla metod.
Vi är hemma i Mahabads lägenhet i Eskilstuna för att se hur det går till. Det är fredag eftermiddag och vännen Anna-Lena vill forma sina ögonbryn innan hon färgar dem hos en frisör.
Mahabad bjuder först på kryddstarkt the med socker och sedan skrider hon till verket. Med en vit tunn sytråd, vars ände hon knyter runt sin egen hals, ber hon Anna-Lena luta huvudet bakåt i soffan. För en oinvigd ser det ut som att Mahabad bildar ett lasso av tråden och sedan fångar flera hårstrån åt gången med den. Det går snabbt och hon glider med fart över ögonbrynen.
– Det krävs mycket träning för att få till den rätta tekniken, säger hon med ena mungipan eftersom den andra är upptagen av tråden.
Mahabad lärde sig trådning när hon var 17-18 år. Hennes storasyster och vänner lärde henne för att hon inte skulle vara beroende av andra.
Hon trådar alltså även sina egna ögonbryn även om det är rätt svårt att göra det på sig själv.
Fördelen med trådning är att det går fort och att trådning även tar de minsta hårstråna som knappt syns.
– Man kan forma på ett annat sätt än med pincett. Många tjejer från till exempel Iran låter tråda hela ansiktet och då blir det som en form av massage eller peeling.
Hur ofta man behöver upprepa behandlingen är individuellt.
– Det är olika från person till person, men återväxten blir långsammare jämfört med när pincett används.