Sällsynt lugn julnatt i Eskilstuna

En vårdslös bilkörning, ett par lägenhetsbråk och några fall av rattfylleri – men noll omhändertaganden. Julnatten avlöpte sällsynt lugnt för polisen i Sörmland.

Johnny Gustafsson, presstalesperson för polisen i region Öst., om läget i juletid.

Johnny Gustafsson, presstalesperson för polisen i region Öst., om läget i juletid.

Foto: Polisen

Eskilstuna2023-12-25 10:53

– Mellan klockan 22 på julaftonskvällen till 10 på juldagens förmiddag har vi haft 48 ärenden i hela länet. Det är, om jag kikar i backspegeln, rekordfå fall, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson på måndagsförmiddagen.  

undefined
Johnny Gustafsson, presstalesperson för polisen i region Öst., om läget i juletid.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten. Patrullerna har hanterat ett antal trafikolyckor utan allvarliga personskador samt flera rattfyllerier och mindre bråk.

– Vi har inte fått en enda rapport om inbrott och i Eskilstuna har det varit väldigt lugnt. Vi har haft ett rattfylleri i kommunen och jag ser att vi också agerat på någon form av osämja i bostad.

– Jag kan inte se att vi har omhändertagit en enda person och det är väl ända lite fint och får betraktas som en liten samhällsframgång, säger Johnny Gustavsson.

undefined
Julaftonnatten förflöt lugnt i hela länet.

Tidigt på måndagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till Vänsterleden i Eskilstuna med anledning av en trafikolycka.

– Det handlade inte om några personskador, men bilföraren misstänks för vårdslöshet i trafik.

Nu laddar polisen om för den juldagskvällen – på många håll en stor festhändelse.

– Ja, det är väl ändå trevligt att folk går ut och roar sig, men se till att vara på gott humör. Den som redan nu känner minsta behov av att kanske behöva slå någon på käften – stanna hemma. 

– Oavsett hur kvällen blir så kommer vi att finns för er därute, säger Johnny Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!