Här är kvinnorna från Kronskogen som polisen vill ha kontakt med

Genom att söka kontakt med tre potentiella vittnen från Kronskogen samt att gå ut med signalement på gärningspersonen hoppas polisen komma vidare med utredningen av söndagens misstänkta våldtäktsförsök. "Hon tror att de fick ögonkontakt", berättar Anders Wigholm på polisens enhet för grova brott.

Polisen går nu ut med signalement på den misstänka gärningspersonen – och vill ha kontakt med tre andra kvinnor som befann sig i skogen den aktuella dagen. Bilderna är tagna vid andra tillfällen.

Polisen går nu ut med signalement på den misstänka gärningspersonen – och vill ha kontakt med tre andra kvinnor som befann sig i skogen den aktuella dagen. Bilderna är tagna vid andra tillfällen.

Foto: Montage

Eskilstuna2024-07-24 14:57

Utredningen av det misstänkta våldtäktsförsöket pågår för fullt och nu söker polisen kontakt med tre kvinnor som också befann sig i Kronskogen i söndags, mellan 11 och 12.

Den utsatta kvinnan, som är i 20-årsåldern, var ute och promenerade när hon blev överfallen av en för henne okänd man. Strax innan attacken hade hon mött två kvinnor som var ute och promenerade tillsammans – en som uppskattningsvis är i 20-årsåldern och en lite äldre.

Kort därefter anföll mannen henne bakifrån.

– Han har tagit tag i henne. Hon har fått några slag på överkroppen. Men hon har lyckats slå sig fri och springa därifrån, säger Anders Wigholm.

Trots att hon inte såg förövaren när han närmade sig har hon lyckats lämna ett tydligt signalement av mannen, som uppfattats som:

  • I 20–30-årsåldern.
  • Med smal kroppsbyggnad.
  • Runt 170 centimeter lång.
  • Klädd i svart tröja med luvan uppdragen över huvudet samt mörkblå jeans.
  • Med någon form av maskering över munnen.

När hon sprang från platsen och överfallet mötte hon en kvinna på cykel.

– Hon tror att de fick ögonkontakt, strax efter händelsen, säger Anders Wigholm.

Polisen sätter nu stort hopp till att de tre nämnda kvinnorna – de två promenerande och den cyklande – ska höra av sig. Att gå ut med signalement hör inte till vanligheterna men i det här fallet bedöms det som nödvändigt.

– Just i det här läget så har vi inte så mycket att gå på. Då får vi gå ut med det här i alla fall, säger Wigholm.

Förutom de vittnesuppgifter som polisen hoppas få in arbetar de just nu med att gå igenom vad det finns för övervakningskameror i anslutning till Kronskogen.

Polisen är mycket angelägna om att komma i kontakt med de tre kvinnorna från skogen – och med andra som har gjort iakttagelser i samband med händelsen. Kontakt sker via 114 14.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!