P&S Matmakarna slår igen – nu lämnar ägarna Sverige: "Dök upp en möjlighet"

Hösten 2016 slog Per Ewaldius och Susanne Kejerfors Ewaldius upp portarna till restaurang P&S Matmakarna på Eskilsgatan. Nu ligger restaurangen ute till försäljning när ägarna byter Eskilstuna mot Spanien.

Foto:

Eskilstuna2019-01-30 22:02

Eskilsgatan 1A har tidigare huserat krogarna Café Sylvia och Södra station. Därförinnan inhyste lokalen en cykelverkstad. Per Ewaldius har tidigare arbetat som lärare på Rinmangymnasiets restauranglinje och många av dem som passerat genom restaurangens kök har varit före detta elever. Drygt två år efter öppningen väljer paret nu att sälja.

– Från början tänkte vi att vi kör i tre år, sedan siktar vi på Spanien. Men så dök det upp en möjlighet redan nu som gjorde att det kliade lite i fingrarna, säger Per Ewaldius.

Ett tiotal intressenter har anmält intresse för lokalen som totalrenoverades 2016 och enligt Per Ewaldius väntar en kort startsträcka för den framtida ägaren.

– När vi tog över fick vi beskrivningen att det bara var att sätta nyckeln i dörren, trycka på knappen i köket och börja laga mat. Riktigt så var det inte. Vi har bytt all el, satt in ett nytt fläktsystem, nya brunnar, fettavskiljare, en helt ny maskinpark i köket med bara toppgrejer och bytt kylrum. Vi kan med gott samvete säga att vi har krattat manegen.

Exakt när restaurangen stänger är än så länge oklart, men Per Ewaldius gissar att det kommer börja röra på sig innan sommarsäsongen drar i gång.

– Rent praktiskt vore det skönt om det var klart innan sommarsäsongen börjar. Man brukar räkna från den 1 maj. Jag kan tänka mig av att de som är intresserade också vill in tills dess. Många säger ju att vi och Tingsgården har stans finaste läge med sol från öppning till stängning.

Flytten till Spanien är en dröm som funnits med paret länge. Vad de ska ägna sig åt i Spanien, och huruvida de kommer ha en fot kvar i restaurangbranschen, vill Per Ewaldius tills vidare ligga lågt med.

– Vi har fått en möjlighet att göra det vi vill. Ingenting är klart, så mer än så vill jag inte säga. Men att byta jobb dygnet runt och iskalla vintrar mot kortbyxor och att gå ner i arbetstid – det valet var ganska enkelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om