Far och son, Loay Anton och Anton Loay, driver Casa nostra Tunafors och fick sig en smärre chock när kunder oroligt hörde av sig och undrade om de skulle sälja sin verksamhet. Sälja? Nej, det har de ingen som helst tanke om att göra.
– Vi äger merparten av restaurangen och har drivit den de senaste fem åren, sedan juni 2018, säger Loay Anton när tidningen besöker restaurangen som ligger intill Eskilstunaån vid Tunafors fabriker.
Han förklarar att annonsen på Blocket blev lite tokig och förstår att folk kunde tolka det som att den skulle säljas.
– Det är en delägare som har aktier i bolaget som vill sälja sin del, min del är inte till salu.
Loay Anton har precis innan påsk genomgått en operation och är sjukskriven en tid framöver så sonen Anton Loay får dra det stora lasset.
– När pappa inte var här och jobbade, och jag var ledig, trodde våra besökare att vi sålt restaurangen. Men så är det så klart inte, vi kör på starkt och ser fram emot våren och sommaren här, säger Anton Loay.
– Ganska många har hört av sig och vill köpa hela verksamheten, men den är inte till salu, det är bara en del. Kul att det finns intresse men vi kör vidare, det här är min lilla baby, fyller pappa Loay Anton in.
Han berättar att de hyr fastigheten av bostadsrättsföreningen i Tunafors gamla fabrik.
– Vi äger rörelsen men hyr byggnaden. Föreningen här är jättetrevlig och folk som bor där äter ofta här, de stöttar oss.
Han förklarar att de fortsätter med sin italienska inriktning på maten.
– Vi har originalkonceptet, det här var första Casa nostra i stan. Vi skulle gärna vilja göra en kedja av det men det går inte att ha franchiseverksamhet då det finns ett vin på Systembolaget med samma namn som sätter stopp för den idén, förklarar Loay Anton.
Något han är ute efter just nu är servitriser till sommaren då verksamheten får extra fart.
– Det är vi två och fem till som arbetar här nu, eller inte jag eftersom jag är sjukskriven, och vi behöver vara 12-13 stycken till sommaren.
Och då ska de uppdatera menyn.
– Vi ska förbättra den, lite nya saker som kunder efterfrågat. Allt från viner och drinkar till maträtter, säger Anton Loay.
Restaurangen rymmer 24 gäster inne, 38 på den inglasade altanen och 60 ute, minst.
– Det finns mer utrymme ute om vi vill, det finns ju inga väggar som hindrar det. Inne är det värre då huset är Q-märkt så vi kan inte ändra så mycket som vi skulle vilja göra, menar Anton Loay.
Han berättar att många tror att det bara är en restaurang med luncher och á la carte, men att de är mer än så.
– Man kan komma hit och ta en kaffe och någor från vår fikameny. Vi har även gelato och sorbé.
Något Loay Anton är extra nöjd med är pizzadegen.
– Ganska många frågor om vår deg, vi har ett specialmjöl som jag beställer och så har vi en stenugn som vi gräddar pizzorna i.
– Han har köpt receptet från Napoli. Det är en familjehemlighet nu, säger sonen och skrattar innan han tillägger:
– Pappa mixar och uppdaterar degen hela tiden, och till sommaren har han tänkt ut något extra.
Men just nu är han sjukskriven.
– Det är skönt att inte behöva vara först hit och sist härifrån, att bara kunna ta en kaffe och njuta av solen vid sidan av, säger Loay Anton och skiner ikapp med solen.