– Branschen hade det tufft i spåren av pandemin och vi kände då att tiden inte räckte till. Vi lade ut restaurangen till försäljning men det var iskallt och få som var intresserade, säger Monica Lac som även driver Bangkok Express intill Biostaden på Kungsgatan.
Istället för att lägga ner verksamheten, med fyra medarbetare, valde paret att kämpa på och satsa.
– Det här är vad vi lever för och all min fritid lägger jag här. Vi ville heller inte att personalen skulle bli utan jobb och därför bestämde vi oss för att hänga i.
De sista åren beskriver Monica Lac som extra tuffa när pandemin byttes mot inflation och höga elräkningar.
– Vi har haft att göra och vi har flera stamkunder, men det märks tydligt att folk håller i sina pengar.
Restaurangen, som serverar asiatisk mat, startade 2017 och har plats för 80 gäster. Sedan premiären har menyn byggts ut i omgångar med bland annat sushi och koreanska bowls.
Nu breddar ägarna repertoaren för att locka fler gäster till restaurangen. Förra veckan anlände en ny buffévagn som sedan i fredags står uppdukad lunchtid varje dag i veckan.
– Jag har kollat in många av våra kollegor och det känns som Eskilstuna är en bufféstad. Vi fick väldigt bra respons från våra gäster och vi tror och hoppas att satsningen ska falla väl ut.
– Gör man inget så händer inget. Blir det här bra så tryggar vi flera arbetstillfällen och kan på sikt förhoppningsvis nyanställa, säger Monica Lac.