Storsatsningen i centrala Eskilstuna – på "fyllekäk"

Adnan Al Khalaf ligger bakom den senaste nysatsningen på Eskilstunas restaurangscen.
Han väljer att storsatsa på nattöppet – och "fyllekäk".
– Vi kommer ha många kunder som kommer hit då, säger han.

Adnan Al Khalaf, ny franchisetagare på Pizzabakeren, tänker nytt. Genom att ha nattöppet.

Adnan Al Khalaf, ny franchisetagare på Pizzabakeren, tänker nytt. Genom att ha nattöppet.

Foto: Adnan Al Khalaf Pizzabakeren

Eskilstuna2024-10-12 20:54

För fyra år sedan öppnade den norska storkedjan Pizzabakeren en restaurang i Eskilstuna.

Den senaste tiden har den varit stängd – men de som passerat förbi längs Kungsgatan har säkert noterat de täckta fönstren.

Inne i restaurangen pågår just nu ett renoveringsarbete där hela lokalen ska fräschas upp.

Adnan Al Khalaf är ny franchisetagare för Pizzabakerens restaurang i Eskilstuna. Han driver redan butiken lite längre in i passagen – men när möjligheten fanns att även ta över restaurangen tog han chansen.

– Det här är en granne till mig. Vi öppnade vår butik samtidigt som restaurangen öppnades 2020 och jag provade deras pizza och tyckte det var jättegott. Så mina barn och grannar har kommit till butiken efter att jag rekommenderat deras pizza, säger han och fortsätter:

– Och provar man den här pizzan kommer man en gång till, hundra procent. Det är den godaste pizzan tycker jag, och det tycker kunderna också.

undefined
Just nu pågår en omfattande renovering och uppfräschning av lokalen.

En del av renoveringen och uppfräschningen inkluderar ljusare skärmar som kommer sitta i restaurangens fönster. För att göra den mer synlig för förbipasserande.

– Tidigare har det inte funnits något ljus från restaurangen. Jag har flera kunder som kommer hit och besöker oss som säger: "Vi visste inte att ni låg här, vi brukar beställa på nätet". Därför tänker jag sätta upp ljusare skärmar.

Adnan Al Khalaf berättar också att han kommer satsa på helt nya öppettider. Måndagar till torsdagar och söndagar kommer restaurangen ha öppet till 02.00.

Och på fredagar och lördagar kommer det vara öppet ända till 03. Något inte många restauranger i Eskilstuna har.

– Det blir en timme extra på fredagar och lördagar. Våra kunder blir vana med att kunna beställa nattmat, säger han.

undefined
"Vi kommer att försöka locka dem", säger Adnan Al Khalaf om varför man väljer att ha nattöppet, och syftar på kroggäster som är ute främst på fredag- och lördagkvällar.

En stor del i de långa öppettiderna – framför allt på fredagar och lördagar – är att det då är mycket folk i rörelse på stan. Kroggäster som är på väg hem kan stanna till och beställa hem mat.

– Vi kommer försöka locka dem. Det är huvudskälet, att det är många personer i rörelse på stan då som kan komma till restaurangen. Vi kommer ha många kunder som kommer hit på fredagar och lördagar. Det vill jag inte missa.

Restaurangen återinvigs den 25 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!