På Mått Johanssons väg driver Rizek Bahhi sin grillkiosk Bbq kitchen.
– De senaste tre månaderna har vi sålt sjukt mycket tunnbrödsrullar. Den här veckan har det kommit gäster från bland annat Västerås, Örebro och Stockholm för att testa min tunnbrödsrulle, säger Rizek Bahhi.
Efter resultatet i Tunnbrödrullens vänner har antalet följare på Bbq kitchens Facebooksida ökat rejält. På torsdagen var de uppe i nästan 1 400 följare.
– Många har sagt det när de kommer hit, att vi är med på listan. De skriver även på Facebook, säger Yassar Georges som är kökets mästare enligt Rizek Bahhi.
Han förklarar vad hans tunnbrödsrulle innehåller och vad som är viktigt.
– I en klassisk rulle är egenlagat potatismos väldigt viktigt. Sen ska det vara smörat bröd, också viktigt. Grillkrydda på moset, en grillkorv med hög kötthalt, räksallad med egna kryddor, senap, ketchup, isbergssallad så att rullen blir krispig, rå lök och rostad lök.
Rizek Bahhi arbetar oftast sju dagar i veckan i gatuköket, vardagar mellan 16 och 22.
– Men först jobbar jag på ett företag mellan 06 och 16. Jag är 22 år och orkar, men man ska hålla på till man är 65, får se hur det går, hahaha.
Han förklarar att han för ett par år sedan letade efter en pizzeria att köpa men det blev Bbq kitchen som han tog över i början av 2020.
– Fredagar är det bäst här, då är det långa köer utanför. När jag öppnade sa jag att jag ska bli bäst på någonting, trodde det skulle bli hamburgare men tunnbrödsrullen hann före, hahaha.
– Den här tävlingen är det roligast som hänt här hitintills.
Han säger att det absolut viktigaste i tunnbrödsrullen är att korven har hög kötthalt.
– Och korven ska tillagas precis innan den serveras också. Jag säljer nog 40 rullar om dagen, det blir 1 200 i månaden. Det går åt cirka 1 800 korvar då vissa vill ha dubbelt, säger Rizek Bahhi och avslutar:
– Förr åt alla pasta och hamburgare, nu ska alla ha tunnbrödsrulle. Det är som padel, alla ska spela det, säger han och skrattar.
Tunnbrödsrullens dag firades för första gången den 9 maj 2020 och ska nu årligen firas den andra lördagen i maj. Utmärkelsen "Godkänd av tunnbrödsrullens vänner" ges till de som hamnar på topp tio-listan i Tunnbrödsrullens vänners omröstningen. 15 700 medlemmar hos kunde vara med och rösta och årets vinnare blev Grillbaren i Bro.