Skummig kräftsoppa, forelltartar på svärmorslimpa och lamm på två vis. Det är några exempel på vad Restaurang Vys middagsgäster serverades under fredag och lördag kväll.
– Eftersom jag är från Åland har vi också komponerat alla rätter med tydlig prägel från mina hemtrakter, säger stjärnkocken Michael Björklund ett par timmar innan gästerna anländer på lördagen.
Under helgen har han gästspelat på Eskilstuna golfklubbs finrestaurang och han är påtagligt förtjust i miljön.
– Kökschefen Anders Lundgren är också från Åland och vi känner varandra sedan tidigare så det var ganska enkelt att tacka ja när han hörde av sig och frågade om jag ville komma hit och laga mat tillammans med hans gäng.
Michael Björkund, som har vunnit både den finska och svenska versionen av tävlingen Årets kock och kommit på femte plats i det inofficiella världsmästerskapet i matlagning Bocuse d'Or, är för de flesta ännu mer känd för sin otippade seger i 2020 års upplaga av Robinson.
– Jag tävlade i matlagning på högsta nivå under flera år, men när jag träffar middagsgäster som här är det för Robinsonframgångarna de känner igen mig.
Han tror själv att han har sina matlagningskunskaper att tacka för att han gick hela vägen i tävlingen.
– Du röstar väl inte ut den som föder dig, säger han och ler.
Vad gillar du själv för mat?
– Jag är ju själv i grunden en klassisk smör- och gräddkock i sann Leif Mannerström-anda. Det är klart att jag gillar att äta fine dining på Frantzén, men hederliga köttbullar och sås är ändå ganska så oslagbart.
Vad har fallit gästerna bäst i smaken under ditt besök på Restaurang Vy?
– Oj, de har haft lite olika favoriter. Menyn är ganska så mättande och därför är det extra roligt att de vid efterätten blir så förtjusta när vi kommer ut och serverar vaniljsås. Många säger bara: ös på!