Eskilstuna Ölkulturs bryggeriverk kom på plats i juli förra året. Första bryggningen ägde rum i september. Sedan dess har de genomfört ytterligare ett 15-tal.
– Det har gått bra, säger Anders Olsson. Men vi lär oss fortfarande och justerar småsaker hela tiden.
I år har det mesta av mikrobryggeriet kapacitet upptagits av att göra Eskilstuna Jubileumsöl, en gyllene ale som haft en strykande åtgång. På annandagen var det dags för pricken över i – Eskilstuna Jubileumsöl Special som blir lite starkare och mer aromatisk än föregångaren. Den släpps i samband med jubileumsveckan i juni och då endast 1 500 flaskor med bygelkorkar.
Eskilstuna-Kuriren var med när Specialen bryggdes. Anders Olsson, Arto Ukura och Rune Ingman hade denna dag extra bistånd av Grebbestads bryggmästare Robert Bush som har sina rötter i Eskilstuna och är ett känt namn in bryggeri-kretsar.
Läs hela artikeln i tisdagens papperstidning