Därmed inte sagt att det krävs namnkunniga formgivare för att duon bakom Glob galerie själva ska få hög puls när de scannar Blocket, Marketplace och diverse nätauktioner.
– Vi tittar ju på otroligt mycket grejer och det som sticker ut blir spännande, säger Gustav Butlex, 33, och synar en 40-talsfåtölj av okänt ursprung.
– Den är asymmetrisk, udda och känns bara helt rätt. Form är viktigare än namn.
Kollegan och kompisen Daniel Eid, 40, nickar och pekar på ytterligare ett exempel – en bordslampa med rottingskärm.
– Kolla vad vacker! Jag värderar den så högt att jag knappt vill sälja den. Nu låter jag som en hoarder, haha.
Tonvikten ligger på skandinavisk design från 30-70-talen.
– Majoriteten är det som handlare och auktionshus kallar mid-century modern men vi testar oss fram. Sen utvecklas ju smaken också, vår blir mer nördig och förfinad ju mer vi håller på, konstaterar Gustav.
– Det viktigaste är att det känns rätt, vi går på magkänsla och fint är fint. Det kan komma in något enstaka italienskt eller franskt också, säger Daniel.
Vid behov använder de sig av tapetserare, sadelmakare och snickare i närområdet som lagar och restaurerar innan objekten läggs ut till försäljning via @globgalerie på Instagram.
– Det är den största kostnaden vi har. Att tapetsera är nästan alltid dyrare än själva möbeln. Vi vill ha nöjda kunder och då måste man hålla en viss kvalité.
Köparna finns ofta utanför Eskilstuna och landets gränser. Men det krävs tålamod och kunskap för att nå dem.
– Vi väntar hellre i sex månader för att sälja i rätt kanaler och hitta kunder som verkligen älskar våra grejer. Vi sålde två Lisa Larson-figurer till en samlare i Göteborg och har skickat stolar till Frankrike och lampor till USA. Skandinaviskt är hett utomlands, det finns en stor marknad men man måste bygga ett förtroende.
De menar att det inte går att bygga ett företag på att hitta fina fåtöljer på loppis. I stället är det marknadsmässiga priser som gäller.
– Om du lägger upp en grej på Blocket för 500 spänn är det vanligare att jag ger dig tusen spänn direkt än prutar. Men visst har vi bränt oss och köpt grejer som inte varit bra. Nu, när vi har fler följare hör folk av sig och frågar om vi vill köpa in, säger Gustav och berättar om ett skåp som väckt blandade reaktioner.
– Vi var helt hänförda, det var det vackraste skåp vi sett. Men min fästmö tyckte att det var gräsligt och såg ut att komma från en riddarfilm. När vi la ut det på Insta var det likadant, bara andra handlare reagerade. Serveringsvagnen från Svenskt Tenn gillar fler.
Företagsnamnet – och i viss mån intresset – tackar han sin pappa, Micke Byström för.
– På 90-talet, innan han öppnade Café Kaka hade han en designbutik mitt emot gamla Dannes bar som hette Glob. Vi la till ordet galerie. Jag har fått det genuina intresset från honom men har blivit galnare än han någonsin var.
Kollegan nickar instämmande.
– Privat hade jag inte köpt nåt för 20 000 bara för att få klämma och känna. Men hit kan jag göra det.
I nuläget finns inga planer på att leva på verksamheten. I stället får Glob galerie växa organiskt.
– Vi gör det för att det är kul, men det är kul att vara seriös och vem vet hur det ser ut om tio år.