Första helgen utan restriktioner – krogarna är laddade

Beskedet om att alla restriktioner slopas togs emot med glädje av krögarna som haft det tufft under pandemin. Nu väntar en första helg utan restriktioner, vilket innebär extra arbete och större inkomster för krogarna.

Casper Hamberg, 20 år, kock på Vinäger bar tror att det kommer vara många gäster den första kvällen utan restriktioner.

Casper Hamberg, 20 år, kock på Vinäger bar tror att det kommer vara många gäster den första kvällen utan restriktioner.

Foto: Karolin Fridell

Eskilstuna2022-02-11 15:13

Vi har pratat med fyra krögare i Eskilstuna om deras uppladdning inför helgen.

– Det kommer dunkas här ikväll och imorgon, säger Casper Hamberg, kock på Vinäger bar.

Han förklarar att den största skillnaden blir att gästerna numera får stå upp och att man får stanna längre. Tidigare var folk tvungna att vara ute till klockan 23.00 men nu får de stanna till klockan 00.00 på fredagen och 01.00 på lördagen. 

Även under pandemin har man haft cocktailbar på Vinäger som varit populär, något de förväntar sig kommer gå ännu bättre nu när restriktionerna släppts. Fredagen och lördagen förväntas bli stressiga med många gäster, men Casper Hamberg är på gott humör ändå.

– Vi gör det här för folket, det är kul att se när människor har roligt.

undefined
Casper Hamberg, 20 år, kock på Vinäger bar tror att det kommer vara många gäster den första kvällen utan restriktioner.

– All personal är förberedd på det värsta, men på ett positivt sätt. Förra gången restriktionerna släppte så hade vi köer ändå ut på gatan, berättar Amanda Johansson, servitris på Taco bar. 

Baren har laddat upp med både extra mycket mat och dryck. 

– Vi gillar att känna det familjära, folk ska gilla att vara här, därför lägger vi stor vikt vid att man får önska till exempel musik, säger Amanda Johansson. 

På Taco bar använder man också avdelare för att hålla koll på vilka gäster som kommer in och ut.

undefined
Amanda Johansson, 20 år, servitris på Taco bar berättar att restaurangen förberett sig ordentligt inför den första kvällen utan restriktioner.

Johan Bergquist, delägare och krögare på Pitchers, berättar att de har fått många bokningar inför helgen. 

– Det känns förhoppningsfullt särskilt för att vi får hålla öppet till klockan 02.00 igen, säger Johan Bergquist.

Från och med nu kan Pitchers och andra barer i Eskilstuna erbjuda besökare bredare sortiment eftersom de öppnar upp alla sina avdelningar. 

Johan Bergquist har fullt upp med anställningsintervjuer. Han behöver rekrytera allt från servis och bartendrar till kockar.

– Det känns jätteroligt att återigen kunna hitta nya härliga människor, ungdomar som vill jobba. 

undefined
Johan Bergquist, krögare på Pitchers, är taggad på att anställa ungdomar nu när barer öppnar upp alla avdelningar.

Asis, ägare på Mocca Deli som inte vill uppge sitt efternamn, håller med Johan Bergquist.

– Det är ständigt jagande för att hitta personal.

Han är glad över beskedet om att restriktionerna hävs men har inte märkt skillnad i antal kunder än.

– Det är lugnare period nu i januari och februari. Ge det bara en vecka till och det kommer att flyta på som vanligt.

undefined
Asis, ägare på Mocca deli och som inte vill uppge sitt efternamn, är glad att restriktionerna släpps: "Man slipper tänka på att hålla avstånd".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!