Uteserveringarna med god solchans öppnar

Välfyllda kylar och solen som kysser ansiktet – nu öppnar uteserveringarna i Eskilstuna. "Jag har höga förväntningar och hoppas på många besökare", säger Jesper Laine på T.rassen.

Jesper Laine på T.rassen.

Jesper Laine på T.rassen.

Foto: Joakim Serrander

Eskilstuna2023-04-21 15:41

Varma dagar och mycket sol får Eskilstunaborna att sukta efter uteserveringshäng. Tidningen har tagit tempen på några av krogarna med bra solchans.

T.rassen på söder har, enligt många, uteserveringen med trevligast utsikt och bäst solchans. Under onsdagen öppnade uteserveringen äntligen för säsongen. På sociala medier beskriver man öppningen av T.rassens uteservering som ett tydligt vårtecken.

undefined
Med fasaden mot nordväst kan restaurang T.Rassen duka upp för närmare 80 gäster som önskar sitta utomhus. Under onsdagen öppnade äntligen uteserveringen för säsongen.

– Jag har höga förväntningar nu när den första riktiga solen och värmen är på ingång. Jag tror att många kommer att söka sig ut, säger Jesper Laine och fortsätter:

– Kylarna är välfyllda. Det finns gott om dryck och gott om mat. Så det är inga problem.

undefined
Jesper Laine på T.rassen.

Några som också öppnar är Bar Social på Drottninggatan som dessutom ska utsöka sin uteservering till sommaren. Baren själva kallar sin uteservering för en "solsäker oas". 

– Vi har uteservering i helgen och har faktiskt haft den öppen i en vecka ungefär. Vi kommer även utöka uteserveringen då vi har fått tillåtelse att ha bord längs med Drottninggatan. Så det kommer att vara liknande som förra sommaren men vi kommer ha några fler platser för fler gäster den här sommaren, säger Mikael Bjurling som är restaurangchef på Bar Social.

undefined
Bar social öppnar sin uteservering och hoppas på mycket folk. På bild Ibrahim Naoum och Mikael Bjurling.

Även Bjurling hoppas på mycket folk till den varma helgen.

– Det kommer absolut vara mycket folk med tanke på det fina vädret och det är vi såklart väldigt glada över.

Ett annat trevligt ställe att avnjuta solen på i helgen är Sundbyholms gästhamn.

undefined
Ulrica Sjöberg, Sundbyholms gästhamn.

– Vi har faktiskt haft öppet hela vintern. Folk har suttit här i skoteroveraller, säger Ulrica Sjöberg på Sundbyholms gästhamn och fortsätter:

– Nu när första riktiga solen är här kommer det att bli fullt ös.

Just nu byggs även Glashuset upp på Fristadstorget, men det är fortfarande oklart om de kommer hinna öppna under helgen. Enligt ägaren Göran Pettersson återstår smådetaljer innan Glashuset står färdigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!