Hur mycket kan ni sänka varorna i skåpen?
– Det viktigaste för oss är att bidra till att minska matsvinnet. Vi sänker priset så mycket så att vi slipper kasta något. Det är mycket bättre att sälja än att slänga.
"Vi vill nå ut brett till så många som möjligt med budskapet att man inte ska kasta mat över huvud taget. Vi vill inspirera våra kunder att minska matsvinnet även hemma", säger Maja Berggren, kvalitets- och hållbarhetschef på Coop butiker och stormarknader.
Foto: Niklas Holm / Coop
Hur mycket kan ni sänka varorna i skåpen?
– Det viktigaste för oss är att bidra till att minska matsvinnet. Vi sänker priset så mycket så att vi slipper kasta något. Det är mycket bättre att sälja än att slänga.
Cirka 70 procent av allt matsvinn uppstår i hushållen.
Varje år slänger vi i Sverige 37 kilo ätbar mat och dryck per person. I en familj med två vuxna och två barn innebär det 148 kilo.
Ovanstående motsvarar en kostnad på 3 000-6 000 kronor om året för familjen.
Du behöver inte kasta ett livsmedel bara för att bäst före-datumet är passerat.
Lita på dina sinnen och bedöm genom att titta, lukta och smaka.
Har livsmedlet märkts med sista förbrukningsdag ska det inte ätas efter passerat datum.
Källa: EEM