Det är det brittiska Institute for Quality of Life som tagit fram en lista över de 200 lyckligaste städerna i världen, något som finska Yle var först med att rapportera om.
I studien har man tittat på fem livskvalitetskategorier: Medborgare, styrning, miljö, ekonomi och mobilitet. För att en stad ska placera sig högt på listan behöver den bland annat erbjuda ett bra utbildningssystem, social inkludering, ett transparent och inkluderande politiskt styre, innovation, goda pendlingsmöjligheter och lättillgängliga grönområden.
Högst upp på listan över de lyckligaste städerna i världen hittas danska Århus till följt av Zürich och Vancouver. På tolfte plats finns Stockholm, som den första svenska staden på listan.
Men tittar man bara några placeringar längre ner, närmare bestämt plats 15, finns en bekant stad – nämligen Eskilstuna.
Kommunstyrelsens ordförande, Jimmy Jansson (S), tycker att Eskilstunaborna ofta klankar ner på sin egen stad och bara ser det negativa, exempelvis skjutningar, och då glömmer bort att det är sådana problem som även finns i andra städer.
– Vi tror att vi är så dåliga och alla andra är så mycket bättre, säger han.
Därför tycker han att det är extra kul med den här placeringen.
– En sådan här undersökning påminner oss om att vi faktiskt kan. Vi är jävligt bra i Eskilstuna.
Vad tror du den här placeringen, som en av världens lyckligaste städer, beror på?
– Vi har en otrolig närhet till huvudstaden, det är en styrka för oss. Vi är den stora staden med den lilla stadens känsla och atmosfär, det tror jag många människor uppskattar. Vi är jättenära till naturen, med en å som rinner genom centrum och många grönområden. Det är kvaliteter som människor uppskattar för att få känna lycka och må bra, säger Jimmy Jansson.
En annan aspekt som kan ha bidragit till att Eskilstuna nu ses som en av de lyckligaste städerna är närheten till jobb och utbildning i staden, med allt i från förskola till universitet och yrkesutbildningar.
– Man kan hitta ett arbete i Eskilstuna i dag, det kunde man inte för 15 till 20 år sedan, som dessutom tar tio minuter att ta sig till. Vilken Stockholmare skulle inte vilja ha tio minuter till jobbet? Det är otroliga kvaliteter som vi inte alltid tänker på att vi har.