Skulle pumpa dressing – fick sys och gipsas

En anställd på en snabbmatsrestaurang i Eskilstuna skulle pumpa ut dressing på en hamburgare. Det slutade med att den anställda skadade sig illa och fick sys och gipsas.

Arbetet med att tillreda hamburgare slutade med en resa till akuten för en anställd i Eskilstuna. Bilden är tagen på en annan restaurang.

Arbetet med att tillreda hamburgare slutade med en resa till akuten för en anställd i Eskilstuna. Bilden är tagen på en annan restaurang.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Eskilstuna2022-12-01 13:34

Det var den 12 november som en anställd på Max hamburgerrestaurang i Tuna Park skulle använda dressingpumpen. Den anställda råkade då slå upp handen i en hylla vid förberedningsbänken. Handen träffade en kant på hyllan vilket orsakade ett djupt jack i vänster pekfinger.     

Restaurangchefen tog den anställda till akuten. Där konstaterade vårdpersonalen att en del av senan i fingret slagits av. Fingret syddes med tre stygn och den anställda ska gå gipsad i fyra veckor.     

undefined
En anställd skadade sig när hen skulle pumpa dressing på en hamburgare på en restaurang i Eskilstuna. Bilden föreställer en annan person på en annan restaurang.

Restaurangchefen anmälde händelsen som ett olycksfall till Arbetsmiljöverket, som under december kommer att göra en inspektion på restaurangen. De vill då träffa både arbetsgivare och skyddsombud för att ställa frågor och undersöka arbetsmiljön. Om myndigheten upptäcker brister kommer de att ställa krav på att de åtgärdas.     

Före inspektionen vill Arbetsmiljöverket att restaurangen själva utreder händelsen och beskriver vad som kan ha orsakat olyckan. De ska också redogöra för vilka åtgärder de redan genomfört eller planerar att genomföra för att förhindra att liknande händer igen.     

– Restaurangchefen har undersökt utrymmet och har svårt att förstå hur olyckan kunde inträffa, men har nu bytt ut hyllan, säger Lovisa Haeger, pressansvarig på Max Sverige.  

Restaurangchefen själv vill inte medverka i tidningen.                               

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!