Fler frågor än svar kring mordet i Torshälla

Omständigheterna kring mordet på en kvinna i Torshälla är ännu oklara. Men polisen slår tillbaka mot uppgifterna om att det tog tid innan det upptäcktes att kvinnan var skjuten. "Det är inte en bild jag delar", säger åklagaren Charlotta Tanner.

Polisen spärrade av ett stort område öster om slussarna och har sedan dess gjort flera tekniska undersökningar av brottsplatsen.

Polisen spärrade av ett stort område öster om slussarna och har sedan dess gjort flera tekniska undersökningar av brottsplatsen.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna2023-12-19 16:56

Det var tidigt på måndagsmorgonen förra veckan som den 46-åriga kvinnan påträffades livlös intill gång- och cykelstigen på den östra sidan om slussportarna i Torshälla. 

Anmälaren, som hittade henne och larmade SOS om att hon var okontaktbar, uppmanades att göra livräddande insatser. Det visades sig vara förgäves.

undefined
Polisen spärrade av ett stort område öster om slussarna och har sedan dess gjort flera tekniska undersökningar av brottsplatsen.

Inledningsvis hanterades dödsfallet som en olycka men på sjukhuset fann man en kula samt ett misstänkt kulhål i kvinnans kropp. När det stod klart inledde polisen en förundersökning om mord.

Polisen har knackat dörr i området och tekniker har gjort flera undersökningar i avspärrningarna vid den misstänkta brottsplatsen. 

– Vi har fortfarande personer som vi behöver höra, säger åklagaren Charlotta Tanner som tagit över förundersökningen.

undefined
Förundersökningen kring mordet på kvinnan i Torshälla leds av åklagaren Charlotta Tanner.

Varför tog det så lång tid innan det gick att konstatera att kvinnan blivit skjuten?

– Det är inte en bild jag delar och jag skulle säga att vi insåg det i ett relativt tidigt skede.

Polisen kallades till brottsplatsen vid 06.30-tiden och runt lunchtid skrev polisen på sin hemsida "det finns i nuläget ingenting konkret som tyder på att personen bragts om livet". Först under kvällen meddelades det att kvinnan utsatts för yttre våld som orsakat dödsfallet.

TV4 Nyheterna hade även uppgifter om att det var först på sjukhuset det upptäcktes att kvinnan hade blivit skjuten.

Charlotta Tanner vill inte berätta om offret träffades av fler än ett skott eller om det finns någon misstänkt för mordet.

– Det är inget jag uttalar mig om.

Vad behöver ni för att komma vidare?

– Vi är intresserade av iakttagelser som kan ha samband med händelsen och personer som rört sig i området. Det behöver inte vara avgörande uppgifter för utredningen, men sådant som kan tänkas vara intressant. 

Polisen har hittills inte gått ut med något eventuellt motiv till dådet. Den mördade kvinna förekommer inte i något belastningsregister och det har inte funnits någon känd hotbild mot henne eller någon koppling till gängkriminalitet. 

En teori är att kvinnan var på väg till sin arbetsplats.

– Vi kommer även fortsättningsvis att vara väldigt återhållsamma med vad vi går ut med. Vi vill även framöver kunna prata med människor som är opåverkade av olika uppgifter. Då förundersökningen pågår släpper vi inte information som eventuellt kan gagna gärningsmannen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!